14.6.05 - (0)


Uit de mailbox:


Tijdens het ontbijt gisteren in Amsterdam sneed Hospital Bomber gitarist Jan Schenk zichzelf lelijk in de vingers. Een flinke snee in de linkerduim was het resultaat. Jan had net zijn boterham gesmeerd, toen hij bij het aansnijden van de kaas uitschoot. Een aftandse kaasschaaf bleek de oorzaak van het kleine huiselijke drama.

"Ik had me verslapen, en ik was al te laat voor het werk", legt Schenk uit. "Je begrijpt allicht dat ik wat gehaast was. Ik probeerde mijzelf nog tot kalmte te manen, maar het mocht niet baten. Het is maar een sneetje natuurlijk, maar het doet toch flink pijn. Zo'n zeurderige pijn, ken je dat?" De dertigjarige zanger/gitarist doet er verder niet moeilijk over. "Het is niks, net als uit een bandbus vallen".

"Het gaat wel weer", zegt Schenk, zijn gezicht vertrokken in een gepijnigde grimas. "Het is m'n linkerduim maar, daar houd ik alleen m'n plectrum maar mee vast." Hij heeft nog geen gitaar gespeeld, maar wel al wat bier gedronken. Als het aan Jan ligt, gaan de optredens komende weken in De Nieuwe Anita (17/6) en Pakhuis Wilhelmina (23/6) gewoon door. "Desnoods speel ik gewoon zonder plectrum, als het echt niet anders gaat."


Dat optreden van de Hospital Bombers in de Nieuwe Anita is trouwens in het kader van een post-verbouwings heropenings feestweekendje in dit sympathieke zaaltje aan de Frederik Hendrikstraat. Die vrijdag verder op de affiche: het Belgische Fence en de Whitebelly Beerbutchers (een Amsterdams trio bestaande uit Tjeerd, Joppe en Sven. Hmm, die namen komen me meer dan vagelijk bekend voor...).


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics