18.10.05 - (0)


Muzikale Moment van de Week: afgelopen vrijdag in de Winston na afloop van About (nog steeds verschrikkelijk leuk, helaas is het album uitgesteld tot februari volgend jaar), Impossible Situations (ook erg goed, alhoewel erg schattig en onhandig en dat heeft die jongen nergens voor nodig want gewoonweg niet in staat nummers te schrijven die níet klinken als nummer één-hits) en Noor (beetje brave en saaie lokale grunge-y rock) draaide de dj Chewing Gum van Annie. Dit was dezelfde dj die een paar weken geleden, toen ze me afloste van mijn taak als alleen-tussen-en-vlak-na-de-bandjes-door-dj, vroeg wat voor verschrikkelijk goed nummer ik daar toch draaide. Annie dus, met Chewing Gum. Goed, de rest van de avond draaide ze weer de gebruikelijke voorspelbare meuk, maar het idee dat het Amsterdamse nachtleven dankzij mij toch een heel klein beetje leuker is geworden, maakte me best blij.

Flyer van de Week: deze voor een of andere electro-festival, met onder meer Lushus, Shitcluster en Rude 66 aanstaande zaterdag in het zojuist verbouwde Vrankrijk aan de Spuistraat. Dat de opbrengst van de avond gaat naar 'linkse hulp + arrestanten groep' is natuurlijk een leuk detail, maar mijn favoriet is het 'geen honden'-zinnetje. Het is dus het soort avond waarop men mensen verwacht die, als je ze níet gewaarschuwd had, hun (ongetwijfeld loslopende) hond hadden meegenomen. How kraakpand can you go?

Amsterdams Kabelnieuws van de Week: UPC biedt sinds kort ook BBC3 en BBC4 aan als onderdeel van haar digitale pakket. Eindelijk, naast 3voor12tv, genoeg argumenten om hier toch maar eens serieus over na te gaan denken. Vraag me alleen af waar ik in hemelsnaam de tijd vandaan ga halen om hier naar te kunnen kijken...

Interview van de Week: You're Not So Silent, Jens, Popmatters e-mailt met Jens Lekman.

De Band In Kwestie Vertelt Over Z'n Eigen Plaat Artikeltje van de Week: Drummer Marc van de Heights over Beachyhead bij Musicfrom (inclusief kleine popquiz).


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics