9.11.05 - (0)


Het is YSI-woensdag!


Amy Diamond - Shooting Star
In eerste instantie niet meer, of minder, dan een bovengemiddeld fijn staaltje moderne Scandinavische electronische pop (minder meta dan Annie, minder zelfverzekerd dan Robyn). Totdat je erachter komt dat Amy een net 13-jarig Zweeds kindersterretje is. Pas echt eng wordt het als je op haar site de video bekijkt van haar uitvoering van de single Welcome To The City bij Bingolotto (de Zweedse postcode-loterij, zeg maar): die doodse danspasjes, die achtergrondzangeressen, de Tim Burton meets Ace Of Base-heid van het alles.

Nancy Sinatra - Did You Ever
Met medewerking van Lee Hazlewood natuurlijk. Ze spelen, voor zo ver ik het begrijp, twee voormalige geliefdes die, in conversatie, elkaar steeds onderbreken zodat je niet helemaal door hebt waar het precies over gaat, maar je hebt zo je vermoedens. En net wanneer het een beetje spannend gaat worden komt Lee met de geniale smoes dat hij bang is z'n bus te missen. De muzikale begeleiding bestaat uit de reguliere kitschy country-klanken met als extragratis bonus een dwarsfluitlijntje dat wel heel veel weg heeft van de melodie van het Smurfenlied. Geweldig.

Harmonica - Boys And Girls (They Kiss At Night)
Omdat er eigenlijk niets gaat boven een onweerstaanbare popsong met luide gitaren. Ook in 2005 val ik nog steeds als een blok voor het klassieke zacht-versus-hard-truukje van de Pixies. Zeker als dat gepaard gaat met refreinen als 'boys boys boys are hot hot hot and girls girls girls like to kiss kiss kiss kiss etc'. Doet me, op een of andere manier, vooral denken aan de lokale Amsterdamse Helden de Sykosonics die toevallig vanavond in de Paradiso hun nieuwe plaat presenteren. Meer tracks van Harmonica trouwens hier (Last ned en Lytt lijkt me Noors voor respectievelijk 'Download' en 'Luister').


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics