16.11.05 - (0)


Het is YSI-woensdag!


Katie Goes To Tokyo - Moving From This Town
Ik denk er wel eens over om, net als Guuz met z'n Franse zuchtmeisjes, een mpdrieblog te beginnen met louter muziek in míjn favoriete genre: Scandinavische zangeressen die als Nina van de Cardigans klinken. Ik neem alvast een voorproefje met Katie Die Naar Tokyo Gaat. Moving From This Town is namelijk een ongelooflijke mooie herfstige, en bepaald niet on-Cardiganes-esque, tranentrekker. Op z'n eigen, typisch Zweedse manier, zelfs een tikkeltje country maar gelukkig glad genoeg om er niet meteen je leren broek en cowboyhoed bij uit de kast te willen trekken. Meer info en muziek hier.

Stars - Ageless Beauty (Most Serene Republic Remix)
De dames en heren van Most Serene Republic zijn geen - noem eens een hippe hedendaagse remixer - Rex The Dog, Phones of Mstrkrft. In plaats van richting dansvloer verplaatsen zij Ageless Beauty van Stars (het origineel toch een van een lekker drammerige motoriek voorziene stormer) richting een loungebar waar tussen de rook door mensen aan een contrabas staan te plukken en ingewikkelde jazzy akkoorden uit akoestische gitaren ontlokken.

Dead Prez - Hip Hop
Er ligt hier naast m'n computer zo'n cd-mapje vól gebrande cd-rommetjes vól mp3'tjes waar ik verder eigenlijk nooit iets mee doe. Ze liggen er slechts als bewijs van m'n archiveerdrift en mijn onvermogen bepaalde dingen op een gegeven moment gewoon weg te flikkeren. Zo'n YSI-woensdag is een uitgelezen mogelijkheid om tegenover mezelf te laten zien dat wie wat bewaard wel zeker wat heeft. Aanvankelijk viel mijn keuze op Same Day van J. Mascis & The Fog; als bewijs dat J. ook na die eerste drie Dinosaur Jr.-albums een heel goed songschrijver was en als excuus om naar dit mooie artikel over de begindagen van Dinosaur te linken, maar het nummer blijkt gewoon nog gratis en legaal bij Epitonic te downloaden, dus ik heb ik dat toendertijd voor de kat z'n viool op een cd gebrand (aan de andere kant, als het internet nog eens uitvalt, heb ík hem hier wel op mp3 etc.). Daarom de beste hiphoptrack uit hetzelfde jaar, 2000 om precies te zijn, en misschien wel een van de beste hiphoptracks van dit decennium.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics