19.11.05 - (0)


Er valt weer een boel te beleven op de diverse Amsterdamse concertagenda in de laatste dagen van november. Een klein overzicht met, waar mogelijk, auditieve hulpstukken.

maandag 21
is er een nieuwe Subbacultcha-avond - niet te verwarren met deze Subbacultcha overigens - in de Bitterzoet. Met deze keer behalve actuele Stereo-favorieten About de Amerikaanse band Old Time Relijun, die ik eigenlijk alleen van naam ken omdat Phil Elvrum van de Microphones/Mt. Eerie hier ooit iets mee te maken heeft gehad. De nummers die je op de K Records site kunt downloaden zijn nogal Tom Waitserig. En verder ook de Hospital Bombers, de nieuwe band van ex-Norma Jean-er Jan, voormalig Seedling-er Susanne en Heights-drummer Marc. Een heuze Amsterdamse supergroep dus. De keren dat ik ze tot nu toe gezien heb verdacht ik ze er steeds van dat ze een Mountain Goats coverband waren, maar dat schijn niet het geval te zijn. Check hier een tweetal mpdrietjes.

woensdag 23
speelt Melt Banana in de Paradiso.

donderdag 24
houdt de Bitterzoet onder de titel Liefde Is Samen Blut Zijn een po√ęzie-avond geheel gewijd aan het werk van P.Kops oftewel Extince. Onder meer The Lau zal komen voordragen. Het viel me trouwens vanochtend ineens op, toen ik de video toevallig op de Box zag langskomen, dat het eerste couplet van Viervoeters zich bij wijze van spreke bij mij om de hoek afspeelt. Waar Sanders Meubels zat, zit nu een fitness-centrum en als je met tram 6 gaat verspil je geen strippen meer, want die gaat ook gewoon rechtstreeks over de Overtoom en met tram 11 kom je vandaag de dag niet echt meer in de beurt.

vrijdag 25
kun je kiezen uit electronisch pessimisme van Her Space Holiday in de Paradiso (maar laten we wel wezen A Match Made In Texas van hun nieuwste album The Past Presents The Future is weer een verschrikkelijk mooi liedje) of, als je iets hipper bent, de tweede Last Night On Earth in de Bitterzoet met naast de David Gilmour Girls deze keer ook de Amerikaanse rappert Subtitle, of, alleen als je heel erg hip bent, een avondje exclusief hiphoppen op het KNSM-eiland met Lord Finesse, Willy van de Opposites, Sugacane, KiddoCee en meer in het kader van De Hop.

zaterdag 26
presenteren de lokale punkfunk-helden About Paris hun debuut-ep in de OCCII. Als decor dient een nieuwe aflevering van Le Club Suburbia met verder de Amerikaanse bands - klik bandnamen voor mpdrietjes - The Flesh (sexed-up deathdisco) en Jai Alai Savant (dub-slanted post-punk).

maandag 28
presenteert Spinvis zijn nieuwe album in de Desmet Studios.

woensdag 30
heeft Club 3VOOR12 onder andere de Canadeze powerpoppers de New Pornographers over de vloer. Luister hier naar tracks van hun nieuwe album Twin Cinema en reserveer tijdig hier.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics