15.11.05 - (0)Het is MySpace-dinsdag!Denim - Middle Of The Road
Lawrence is een van die typische Britse muzikale randfiguren, die eigenlijk niets anders kunnen dan stug hun eigen gang gaan, onder de rader en ondergewaardeerd, maar bijna terloops wel als het spreekwoordelijke zout in de pap opereren. Lawrence maakte breekbare indiepop in Felt in de jaren zeventig en tachtig en later novelty-rock als Denim (en is qua novelty momenteel een beetje doorgeschoten in Go-Kart Mozart, die overigens ook hun eigen plekje op MySpace hebben). Heb van het weekend David Cavanaugh's Creation-biografie My Magpie Eyes Are Hungry For The Prize nageslagen voor de smeuigste Lawrence-anekdotes; over z'n smetvrees (mensen die bij hem over de vloer kwamen moesten bij de pub aan de overkant van de straat naar het toilet), z'n fobie voor kaas en, ondanks eigen resoluut terugwijkende haargrens, zijn haat jegens kalende mannen.

The Dials - Nothing But Crazy
Lucky Soul - Lips Are Unhappy
Respectievelijk springerige garagepunkpop met kek farfisa-orgeltje uit Chicago (denk Thermals-meets-B'52's) en volwassen pop met Northern Soul-sausje uit London (denk St. Etienne-meets-St. Etienne). Het is me trouwens pas recentelijk opgevallen dat die enthousiast uitslaande metertjes in het audio-gedeelte bij MySpace helemaal niets te maken hebben met de muziek die klinkt. Ik voel me behoorlijk genept.

Uitgebreid televisie-interview met Dan Treacy (Television Personalities). Die twee onverstaanbare Zweedse hipsters op de bank duren maar even, de rest is gewoon in het Engels. Treacy lijkt me psychisch trouwens niet helemaal klaar voor het ├ęchte leven, maar hij schrijft hartverscheurend mooie liedjes en daar pikken we er veel van mee in het nog geen half uur durende filmpje. Die kale man wordt geloof ik nergens ge├»ntroduceerd maar is volgens mij Ed Ball, ook ex-TVP's.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics