28.12.05 - (0)


Het heeft geen zin om het nog langer uit te stellen. Het is, ook hier, tijd voor de lijstjes. De concerten, reissues en, natuurlijk, albums van het jaar volgen later deze week. Vandaag is het tijd voor mijn 10 favoriete singles van het jaar:


1 Madonna - Hung Up
2 Robyn - Be Mine
3 Television Personalities - I Hope You're Happy Now
4 De Jeugd van Tegenwoordig - Watskeburt?
5 Gwen Stefani - Hollaback Girl
6 Amerie - 1 Thing
7 Decemberists - 16 Military Wives
8 Girls Aloud - Biology
9 Art Brut - Good Weekend
10 Vitalic - My Friend Dario


Voor de hand liggend, lijkt me. De enige die weg kan komen met een electroclashdeuntje dat wordt opgeleukt met een sample van Arbeidsvitaminenfavorieten Abba is, wel, Stuart Price natuurlijk. Van die dansbewegingen van Madonna in de video werd ik trouwens wel een tikkeltje onpasselijk elke keer. Robyn is beter dan Annie. Dat nummer van de Television Personalities is nog niet officieel verschenen, maar een eerder dit jaar gelekte demo (onder de naam I Hope He's Everything You Wanted Me To Be). Dé twee catchphrases van het jaar mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Amerie is de nieuwe Destiny's Child. Etcetera.

De remix maakte een grote comeback in 2005. Alles en iedereen ging onder het mes. Daft Punk danwel Mylo danwel Bloc Party danwel Soulwax danwel Death From Above danwel Annie in de Lindström danwel Justice danwel Soulwax danwel Phones danwel Mstrkft danwel Mylo danwel Tiga remix; alle combinaties heb ik volgens mij wel langs zien komen. Op een gegeven moment stond m'n hele halve harde schijf vol met die onzin. Want, laten we eerlijk zijn, het bleek zelden een verbetering van het origineel. Alleen


LCD Soundsystem - Tribulations (Tiga Remix)


gaat door naar het volgende jaar. De rest ging, húp, met één muisklik in de virtuele prullenbak. De enige mash-up die in 2005 door de keuring kwam, was die ene waarin onder dat nummer van Kelly Clarkson een paar gitaren uit een nummer van Frank Black waren gezet, want dat maakte er gewoon een uitermate fijn rockertje van. Want verder waren mash-ups ook in 2005 weer heel erg 2001.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics