7.12.05 - (0)


Ook YSI-woensdag support zijn local scene.


Voicst - American College Pop
Op de eerste Eigen Bandjes Eerst mp3voor12-cd - inmiddels al weer bijna vier jaar geleden - stond ook een nummer van Voicst. Dít nummer om precies te zijn. Afkomstig van hun, naar mijn weten, eerste demo. Volgens mij kun je - ondanks de belabberde productie; hier niet echt geholpen door het feit dat ik het geript heb van een cd waar het ik eerst als mp3'tje op had gebrand - meteen horen dat je hier te maken hebt met een verschrikkelijk frisse, opwindende rockband met een glanzende toekomst in het vooruitzicht. Nou is dat achteraf natuurlijk makkelijk praten, maar ik herinner me nog goed hoe ik er van overtuigd was met de Toekomst van de Hoofdstedelijke Rock'n'Roll te maken te hebben, zeker nadat ik ze die allereerste keer in de Volta zag optreden. Gek genoeg heb ik de band dít nooit live horen spelen. Sterker nog, ze lijken het nummer totaal vergeten te zijn. Tijdens recente concerten heb ik ze, na de toegift, zich wel eens horen verontschuldigen dat ze écht niet meer nummers op het repertoire hadden. Als ik het type persoon was dat tijdens optredens dingen naar het podium roept, had ik heel hard American College Pop geroepen. In plaats daarvan ben ik het type persoon dat dit soort dingen op een weblog schrijft. De campagne voor de rehabilitatie van American College Pop begint dus hier.

Loden - Valeen Hope
Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat het Jaarlijstjesseizoen weer is aangebroken. Een van míjn favoriete releases van eigen bodem van het afgelopen jaar is het debuut van Loden. Valeen Hope is een plaat vol lekker dik aangezette electronische progpop; een warm bad vol grootse synthesizermelodieën ergens tussen Air en Pink Floyd. Dit is, zoals je wellicht al begrepen hebt, de titeltrack en volgens mij ook het mooiste nummer van het album.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics