10.12.05 - (0)


Nu, dankzij een paar duizend gekleurde plastic balletjes, de rest van de wereld José Gonzalez, en zijn cover van de Knife's Heartbeat in het bijzonder, ook ontdekt lijkt te hebben, is het voor de snobistisch ingestelde muziekliefhebber tijd om zijn heil elders te gaan zoeken. Bijna net zo goed als 'nah, ik vond z'n vroegere werk toch beter' is een verwijzing naar vage, limited edition zijprojecten. Wat betreft onze vriend José kunnen we onze lol op met Junip. Dezelfde stem en Nick Drake-sy zangmelodieën maar dan ingekleurd met een donker, orgel-aangedreven en beetje Bright Eyes-achtig bandgeluid. Het op hun site de downloaden Black Refuge, bijvoorbeeld, zal nooit een platbeeldschermtelevisieapparaat helpen verkopen, maar is wel heel, héél erg mooi.

Kerstsingle van het Jaar: The Twelve Days Of Christmas van de Joseph & Mary Chain, een eenmalig samenwerkingsverband tussen diverse Field Music-ers, Futureheads, ex-Kenickie mensen, Kathryn Williams en meer Noord-Oostelijke muzikanten. Hier meer info (bijvoorbeeld over hoe je deze single hád kunnen bestellen; want inmiddels dubbel en dwars uitverkocht).

Going Up?: de Next Big Things van het afgelopen jaar (onder meer de Go! Team, Kano en Tom Vek) tippen de Next Big Things voor 2006 (bijvoorbeeld Architecture In Helsinki, The Organ en The Naast).


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics