20.4.06 - (0)


Lene - Paper Bag
Kent iemand Lene nog? Ooit zangeres bij Aqua en haar solo-album Play With Me flopte genadeloos in 2003. Een schande want, zoals destijds ruimschoots beargumenteerd in deze contreien, vooral de single It's Your Duty was een ongeëvenaard stukje cyberpop. Wel, mevrouw Nystrom leeft nog. Sterker nog, ze is helemaal up-to-date voor 2006 want, ook zij, heeft een Myspace-pagina. Het schijnt dat je daar dit nummer - ooit een extra track op de Japanse editie van Play With Me - kunt downloaden, maar op deze computer doet die muziek het nooit dus dan kan ik niet checken, maar gelukkig is er altijd nog yousendit. Ergens schrijft ze dat als ze meer dan 200 Myspace-vriendjes zou scoren nóg een ongereleased nummer online zou gooien en de teller staat nu al op 271 272 dus waar blijft die track?

Benni Hemm Hemm - I Can Love You In A Wheelchair Baby
Benni Hemm Hemm is een veelkoppig muzikaal monster uit IJsland en is tevens een van de actuele favorieten van Jens Lekman. I Can Love You In A Wheelchair Baby is een fijn country-achtig deuntje met blazers en, maar dat kon je zelf ook al zien, zo'n heerlijke titel die alleen mensen voor wie Engels níet hun eerste taal is kunnen verzinnen.

The Whitest Boy Alive - Inflation
En hier kunnen we vooral aan de bandnáám herkennen dat we met iets écht Europees van doen hebben. The Whitest Boy Alive is Erlend Oye van de Kings Of Convenience met een paar Berlijnse vrienden. Heb de indruk dat dit nummer niet zo nieuw is als ik in eerste instantie dacht, maar dit is zo'n retefijn stukje dromerig funk-y pop vol zangerige baslijntjes en stijlvolle gitaarloopjes - denk aan een halfslaperige Phoenix - dat dat me helemaal niets uitmaakt. Dit nummer lijkt een paar jaar geleden al op single te zijn verschijnen, maar een volledig album zit er nog aan te komen.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics