8.11.06 - (0)


Voxtrot - Trouble
Hoog tijd om eens op m'n strepen te gaan staan: in november 2001 schreef ik al over de Shins, in de zomer van 2003 was ik al fan van de Decemberists. Kortom, ik weet waar het over heb qua leuke Amerikaanse indie-bandjes en Voxtrot is zonder twijfel mijn favoriete leuke Amerikaanse indie-bandje van het afgelopen jaar. Eigenlijk veel te leuk om oneerbiedig relatief ten opzichte van andere, bekendere bands te omschrijven - en bovendien zou ik dan vooral de namen van de Smiths en Belle & Sebastian moeten noemen - maar het is lekker eenvoudig en dan heb ik meer tijd over voor de vraag waar ik al een tijdje mee worstel: over wie gaat dit nummer? Het gaat duidelijk over een zanger danwel muzikant en ik neem even aan dat het geen fictief persoon is, want er wordt bijvoorbeeld een bestaand platenlabel in genoemd. Behalve Cherry Red - vroeger een toonaangevende indie, vandaag de dag een beetje treurige reissue-boer - bevat de tekst, voor zo ver verstaanbaar, overigens weinig nuttige clues. De zanger heeft gehoord dat meneer (?) in kwestie vandaag de junkie is en er wordt gerefereerd aan London en techno on the beach. Beetje vaag en onsamenhangend allemaal. Zelf dacht ik aan Dan Treacy van de Television Personalities, die inderdaad aan de drugs is/was en ook wel eens plaat op Cherry Red heeft uitgebracht, maar dat was een Best Of en dan is een reactie als I believe it was the next step niet echt op z'n plaats. Ik sta dus open voor betere suggesties.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics