15.1.07 - (0)


Omdat lijstjes niet alleen voor december zijn. Terug van weggeweest: de Stereo Top 5. De vijf heetste en hipste liedjes van het moment. In de énige, echte juiste volgorde:

1. (-) The Hold Steady - Girls Like Status
Ik weet dat Chips Ahoy de hit is. Dit is een itunes-bonustrack van Boys And Girls In America. Het is eigenlijk een schande dat het niet gewoon op het album staat. Vanwege dat fijne stukje sociale psychologie voor beginners in het refrein bijvoorbeeld, of die monsterlijke riff door het héle nummer maar vooral omdat als je op zoek gaat naar te tekst - dat over 'John's last cd' is inderdaad een Mountain Goats-verwijzing - je de zin 'She said she was coming, but she mostly made hard, fast noises. It kind of sounded like The Locust' over het hoofd blijkt te hebben gezien. Op 31 januari akoestisch in Club 3voor12 trouwens.

2. (2) Deerhoof - +81
Uit stukjes fanfare en verdwaalde garagerockgitaren opgebouwde drieminuten piepknorprog.

3. (1) The Shortwave Set - Casual Use

4. (-) Lily Allen - Smile (Version Revisited)
Mark Ronson wordt dit jaar onvermijdelijk. Je kent hem wellicht al van de laatste plaat van Amy Winehouse of van die soulcover van Radiohead's Just. Dat laatste was een voorproefje van zijn binnenkort te verschijnen debuutalbum, Versions, want vol met dit soort covers. Als producer kent Ronson één truukje en dat is alles verzuipen in een laag vette, rokerige soulblazers en er vervolgens een ouwerwetse hiphopbeat onder zetten. Het is zo jammer dat je gewoon weet dat je daar ergens tegen de zomer op een ongelovelijke manier genoeg van zult hebben, maar vooralsnog past deze remix/reinterpretatie van Lily Allen prima naast Rehab. Check trouwens ook eens z'n radioshow op East Village Radio.

5. (5) Sophie Ellis-Bextor - Catch You
Klinkt als Girls Aloud. Tot zo ver het goede nieuws. Een goed Girls Aloud-nummer zelfs. Lekker felle discorock met luide gitaren en futuristische bliepjes. Volgens mij past het stemgeluid van Mevr. Ellis-Bextor alleen niet zo goed bij dit soort muziek. Ze is er te stijlvol voor. Ze doet het beter in dromerige come down house-nummers of slaperige zondagochtend dingetjes. Girls Aloud-nummers moeten gezongen worden door zonnebank-oranje voetbalvrouwen in fladderige of te korte rokjes.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics