6.3.07 - (0)


1. (-) Cansei De Ser Sexy - Pretend We're Dead
Waren alle covers maar zo recht voor z'n raap. Gewoon alles wat goed was aan het origineel in takt laten en er simpelweg een paar kleurige go-faster stripes in de vorm van de gitaren uit Elastica's Connection tegenaan plakken (en het ding niet laten zingen door een paar chagerijnige Amerikaanse grungechicks maar door Braziliaanse kunstacademiestudentes in een lollige bui helpt trouwens ook wel een beetje).

2. (2) The Pierces - Boring
Ze doen het met Albert Hammond Jr. van de Strokes. Ze zien er uit alsof Kate Moss (ofzo) met haar zus voor de spiegel All Saints staat na te doen. Ze klinken als een kruising tussen Nancy Sinatra en Black Box Recorder. En ze vinden álles saai.

3. (5) Avril Lavigne - Girlfriend
Waarschijnlijk komt het gewoon door mijn enthousiasme; dat ik dingen ga horen die er helemaal niet zijn. Maar die gitaren op de achtergrond in het refrein hier, dat zijn de gitaren uit Debaser van de Pixies toch? Bijna? Een beetje? Ook verkrijgbaar in mandarijnensmaak trouwens.

4. (-) Keren-Ann - Lay Your Head Down
Voorproefje van mevr. Zeidel's in april te verschijnen nieuwe album. Alsof de Velvet Underground zich heeft afgestoft en opgepoetst voor een sollicitatiegesprek bij Sky Radio.

5. (-) Juvelen - Hanna (Mike Downey Remix)
Ging ik vorige week nog terug in de tijd met een opgefriste U-u-u-u-tah Saints, hier lijkt het wel alsof Mike Downey (vroeger van het indiebandje Wolfie) Lil' Louis' French Kiss uit de kast heeft gehaald voor zijn remix van Hanna van Juvelen. Juvelen zelf is trouwens een van de blijkbaar talloze Zweedse jongemannen met een synthesizer en een drumcomputer op hun slaapkamer die denken dat ze Prince zijn.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics