17.3.07 - (0)


De hippe, creatieve jeugd van Amstelveen was weer out in force afgelopen vrijdagavond, voor de dj-set van Charly & Gallus bij de tentoonstelling Brave New World in het Cobra Museum. En dan zou dat nieuwe ironie-teken híer ongeveer wel goed van pas komen. Ach, het viel eigenlijk wel mee. Het was ongeveer even druk als de andere keren dat ik hier, gewoon overdag zónder plaatjesdraaiers, was; dat wil zeggen er was een handjevol mensen. En, het valt niet te ontkennen, de gemiddelde leeftijd was vanavond slechts een fractie van de gebruikelijke. Missie geslaagd dus, wat dat betreft. Zelf heb ik zo m'n vraagtekens bij de artistieke meerwaarde van dj's in een museum. Het klinkt, en oogt, als wat het is: een paar jongens die heel hard plaatjes draaien in een zo goed als lege zaal. Het wordt er allemaal niet in één klap gezellig van en het leidt af van wat er aan de muur hangt. En het komt behoorlijk krampachtig over, maar daar heeft de tentoonstelling zelf sowieso al last van want in het teken van kunstenaars die commentaar geven op de wereld om zich heen door middel van elementen uit de streetart, skateboard-cultuur en video-games. De woorden vet en chill worden nog net niet gebruikt. De ongemakkelijkheid werd nog eens onderstreept door de gidsen die rondliepen om, al dan niet op verzoek, de getoonde werken toe te lichten en die halverwege de avond al hun stem kwijt waren wegens het steeds over de harde beats van het Haagse dubstep duo heen te moeten schreeuwen en een tikkeltje moedeloos hun heil maar beneden bij de kassa hadden gezocht om daar hun diensten in ieder geval verstaanbaar aan te kunnen bieden. Maar goed, ik heb m'n dosis musuem voor deze week tenminste weer gehad.

De familie Reid over de aankomende Jesus & Mary Chain-reünie. Van zus Linda verschijnt trouwens binnenkort - met nogal wat hulp van haar oudere broers - het debuutalbum onder de naam Sister Vanilla. Check de video van de single Can't Stop The Rock hier.

Zijn vorige boek verscheen ook als podcast maar voor zijn nieuwste slaat Thomas van Aalten de papieren versie gewoon helemaal over en gaat keihard mobiel.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics