7.8.07 - (0)


Rilo Kiley - Science vs. Romance
In de aanbieding: een doos vól cd's. Gratis af te halen in Amsterdam Oud-West. Wegens aankomende verhuizing en ik moet er gewoon vanaf. Het is mijn (bijna) complete verzameling covermounts, cd's die gratis bij een tijdschrift zaten. Ben er op een gegeven moment achter gekomen dat ik de écht leuke nummers in de regel ook op een regulier album had en dat die krengen hier eigenlijk verder vooral ruimte op zaten te nemen. Wat kun je ongeveer in deze muzikale grabbelton tegenkomen? Zo'n beetje alle Uncut-cd's (Unconditionally Guaranteed), van eind jaren negentig tot een paar jaar geleden. De cd's die bij Word Magazine zaten zijn volgens mij ook compleet (en van recenter datum). Een boel van Jockey Slut en X-Ray; beide Brits en r.i.p.; de ene electronisch, de ander post-britpop met hier en daar een Xfm-sessie opname. Een handvol NME- en en Melody Maker-dingen. Oh, en een hele stapel cd's die bij CMJ New Music Monthly zaten, ook van eind jaren negentig vooral. Het zijn er vooral véél. Zes stapels van een centimeter of 25 en dan zitten er ook nog heel wat van die dunne kartonnetjes tussen. Voor iemand met een brede smaak (alhoewel je een band als Calexico wel opvallend vaak tegenkomt) en een boel kastruimte dus. Geef maar een gil in het comment-gebeuren. Dit nummer van Rilo Kiley staat er ook ergens tussen. Die band begint volgende week woensdag trouwens hun Europese toer in Speakers in Delft (!), maar staat een dikke week later ook gewoon in de bovenzaal van de Paradiso.

VBS.tv op bezoek in de oefenruimte van Las Malas Amastidas, mijn met voorsprong favoriete Columbiaanse band van het moment. Ze klinken als een kruising tussen Os Mutantes en Maher Shalal Hash Baz. Need I say more?

Dustinland was van het weekend op Lollapalooza en ergerde zich aan de hoeveelheid camera's in het publiek. Een man naar mijn hart.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics