16.10.07 - (0)


Mijn Top 5 Favoriete YouTube-clipjes van het moment:

Roisin Murphy - Overpowered
Het is lastig veel over deze video te zeggen zonder te veel te verklappen. Alhoewel er eigenlijk niet veel te verklappen valt. Het is meer gewoon dat de manier waarop het verhaal - nog zo'n overdreven woord hier - zich ontvouwt zo verschrikkelijk aandoenlijk is. Misschien dat de video zelfs iets te geslaagd is, want pas toen ik het album hoorde viel het muzikale kwartje. Perfecte kruising tussen Kylie en de Knife. Broeierige combinatie van knorrende, semi-donkere electronica en glitterend discobol theater. Naar alle waarschijnlijkheid ook het eerste en enige nummer in de muziekgeschiedenis waarin de werking van oxytocin bezongen wordt.

Chromeo - Bonafide Lovin'
Canadeze electropoppers laten zich inspireren door de meesters. Kanye is ook fan.

Dude N Nem - Watch My Feet
Wat het wellicht te kort schiet in visuele vernieuwing wordt meer dan goed gemaakt in de totaal belachelijke muzikale fantastische what-the-fuck?-heid. Het soort van hiphop-equivalent van Prodigy's Outta Space. Zelfs de danspasjes lijken overeen te komen.

The New Pornographers - All The Old Showstoppers
De AC Newman en Kathryn Calder gewapend met een akoestische gitaar en een accordeon achter in een (langs Regent's Park?) rijdende Londonse taxi. Het heet per slot van rekening niet voor niets al dertien afleveringen lang de Black Cab Sessions.

Robyn - Handle Me
Ook natuurlijk.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics