18.12.07 - (0)


The Wave Pictures met Stanley Brinks en Freschard - The River Bends (bron)
Ik mis dat bandjes kijken blijkbaar meer dan gedacht want ever since ik de vliegtickets voor m'n kerstvakantie back home geboekt heb, ben ik bijkans continu langs de sites van alle Amsterdamse (en omstreken) poppodia aan het surfen op zoek naar mogelijk live-spektakel. Nou is de laatste week van het jaar concerttechnisch gezien vaak niet de meest levendige, maar ik heb toch een aardig vol balboekje bij elkaar kunnen sprokkelen. Zeker in vergelijking met de afgelopen maanden. Zo presenteren de Hospital Bombers op de 29ste hun debuutalbum in De Nieuwe Anita. Mag ik niet missen natuurlijk. M'n ándere favoriete lokale bandje komt binnenkort ook met een nieuw, hun tweede, album. Helaas barst de bijbehorende toer pas los als ik me lang en breed terug in het Kentse bevind, maar Tjeerd van Voicst speelt de 22ste solo in Ekko in Utrecht in het kader van het Weekend van het Kippevel. Met verder ook Flip Kowlier. Er zijn vervelendere manieren om een pre-feestdagen zondagmiddag door te brengen te verzinnen volgens mij. Maar het is niet alleen maar oude bekenden. De naam Stanley Brinks zei me helemaal niets toen ik hem op de site van de Winston tegenkwam. Het blijkt het nieuwste alter-ego van Andre Herman-Dune. De broer die, als ik het allemaal goed begrepen heb, niet op het meest recente Herman Dune album te horen was maar, als we op deze Ivor Cutler-cover en de helaas niet downloadbare nummers op z'n Myspace af mogen gaan, wel gewoon stug door is gegaan met het spelen van mooie, gevoelige, rammelende lo-fi liedjes. Aanstaande donderdag dus in Amsterdam samen met de boven ook te horen Freschard.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics