30.1.08 - (0)


Hatcham Social - Penelope (Under My Hat)
Ik moet bekennen dat ik de Kantelbergse live-scene ernstig verwaarloos. Gebeurt er eindelijk eens wat, blijf ik thuis. Er loopt al een tijdje een lokale versie van Club NME maar ik ben nog nooit geweest. De line-up was tot op heden meestal niet boeiend genoeg om me over m'n weerzin jegens een zaal vol uitgelaten, op de klanken van de Arctic Monkeys en de Libertines breezers drinkende stoodents heen te zetten. Een van de gevolgen van het niet-gaan is natuurlijk dat zulke verder totaal ongefundeerde vooroordelen over een live-avond/club met een dergelijke naam nooit ontkracht zouden kunnen worden. Sinds begin dit jaar zijn de optredende bands interessanter geworden. Dat ik sinds begin dit jaar de volgende ochtend college geef is op zich geen onoverkomelijk probleem. Met een beetje rock'n'roll in de aderen kun je wel een keertje met een paar uurtjes minder nachtrust. Toch de avond voordat ik de eerste keer weer voor de klas moest staan maar overgeslagen. Opdat de eerste indruk in ieder geval een uitgeslapene was. Jammer. Want Hatcham Social speelde. En die wilde ik eigenlijk wel zien. De erfenis van bands als Josef K. en Orange Juice is de laatste jaren wel vaker ter tafel gekomen, maar zelden op een dergelijk charmante wijze. Vorige week had ik ook een excuus om mijn Club NME vuurdoop uit te stellen, want de Black Kids speelde en die had ik net vorige maand nog gezien. Er is overigens nóg een klein probleempje. En dat is dat ik niet precies weet waar het is. De avond is recentelijk verhuisd naar een bar op de campus van een van de universiteiten in de stad. Ik weet wélke - er zijn er hier drie... - maar ik ben van de week, bij daglicht, even op onderzoek uitgeweest en heb daar nog geen bar kunnen vinden. Over twee weken speelt gelukkig Glasvegas want die wil ik graag zien en volgens mij zul je hun Jesus & Mary Chain-gitaren in de wijde omtrek kunnen horen zodat als ik de weg kwijt raak ik gewoon op het geluid af kan gaan.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics