15.6.10 - (0)
Zo maar wat actuele hoogtepunten uit de regelmatig ververste Stereomediapuntnl Spotify Playlist:

Teenage Fanclub - When I Still Have Thee
Shadows, het nieuwe album van Teenage Fanclub, is behoorlijk saai. We worden allemaal een dagje ouder enzo maar de Fannies lijken sneller ouder te worden dan de rest. Naast de van te voren vooruitgestuurde single Baby Lee is When I Still Have Thee eigenlijk het enige andere nummer waar een beetje pit inzit. En dan gaat spontaan de zon schijnen en al vogeltjes fluiten enzo want de heren hebben het verder helemaal niet verleerd ondanks dat ze dan op de rest van de plaat veel te veel op een te langzaam tempo met een piano lopen te neuzelen. Wel een pracht van een hoes.

Ariel Pink's Haunted Graffiti - Round and Round
Hipste concert van de week: vrijdag in de Amsterdamse Nieuwe Anita. Hoog tijd om m'n "Ik Zag Hem Vier Jaar Geleden Al Voor Anderhalve Man En Een Paardekop In De Bovenzaal Van De Paradiso"-anekdote van stal te halen. Bij deze (tweede helft). Het origineel van een van de andere hoogtepunten van s'mans jetzige album staat ook op de playlist.

Elias & His Zig-Zag Jive Flutes - Tom Hark
Kwela, jarenvijftig muziek uit Zuid-Afrika met prominente rol voor de pennywhistle, is op Spotify nogal een ondergeschoven. En Deze ogenschijnlijk vrolijke meefluiter is er dan ook nog alleen te vinden omdat het in 1980 via een verskade versie op de Engelse voetbaltribunes belandde.

En verder een nieuw nummer van Vampire Weekend dat je waarschijnlijk nog niet kende want te vinden op de soundtrack van de nieuwste Twilight-film, een cover van een nummer van de laatste plaat van Vampire Weekend door niemand minder dan Tracey Thorn, de leukste Schotse band van het moment plus het origineel van het nummer dat zíj coveren en helemaal achteraan, want met een rare minuut stilte op het eind, de fantastische single van Bob Hund en meer.

Wordt dus vervolgd.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics