30.11.10 - (0)

Ik was twee jaar geleden best wel gecharmeerd van de Black Kids - twee keer live gezien, het album vond ik een plaatsje in m'n eindejaars-top10 waard - maar om eerlijk te zijn zou ik 'de bassist van' naar alle waarschijnlijkheid niet herkennen zelfs al zou ik over hem struikelen. Ik wist al helemaal niet dat ik zat te wachten op een solo-ep van de jongen. Maar het eerder deze week onder de vlag van Gospel Music verschenen Duettes is een vrolijkmakende verzameling, wel, duetten dus. Vijf vriendelijk semi-akoestische en niet bepaald on-Jonathan Richman-achtige popliedjes waarin hij, Owen Holmes heet-ie trouwens, vocaal wordt bijgestaan door onder andere SoKo, Hefner's Darren Hayman en Shirley Simms die wel eens bij de The Magnetic Fields zingt. Mijn favoriet is het met hulp van Tracyanne van Camera Obscura gezongen Automobile; een o zo aandoenlijk huppelende ode aan de trouwe vierwieler met een al even schattige video. De ep staat ook op Spotify.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics