22.8.11 - (5)

In mijn herinnering klonk, misschien niet alle maar toch heel veel, muziek halverwege de jaren negentig zoals TV Girl op hun nieuwe (gratis te downloadbare) ep, Benny and the Jetts. Over een geloopte, tikkeltje cheesy sample en een hiphopbeat bleek je ineens ook te kunnen zingen. Heel postmodern. En post-Beck (alhoewel dhr. Hansen zelf nooit ├ęcht zo klonk). Big beat tapte uit ongeveer hetzelfde vaatje maar dit was minder plat en meer liedje (als het even kon een heel lui gezongen liedje). Maar als ik me specifieke artiesten en nummers voor de geest probeer te halen kom ik niet veel verder dan Len's Steal My Sunshine en Drinkin' In LA van Bran Van 3000. Het Slabco-label (Volume All*Star, Sukpatch) schiet me nog te binnen maar dan zijn we al in redelijk marginale contreien beland. Heb ik dit genre dan gedroomd ofzo? Dat ik melancholisch word van een nummer als Baby You Were There voor iets dat er vroeger helemaal niet geweest is? (download)


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics