1.3.13 - (0)

Volgens mij ken ik maar weinig covers van de Mountain Goats. Ja, de Youtubes staan vol met schokkerige live-filmpjes van John Darnielle die The Sign van Ace of Base doet, maar ik bedoel ándere bands of artiesten die met een nummer van de Mountain Goats aan de haal gaan. Het lijkt me ook geen gemakkelijke klus. De liedjes van Darnielle moeten het in het algemeen niet hebben van hun muzikaliteit. Ik ben verder best pro Mountain Goats maar zelfs ik moet toegeven dat het schrijven van aanstekelijke melodieën niet echt 's mans beste karaktereigenschap is. De nummers jakkeren eigenlijk altijd een beetje op dezelfde manier voort en het draait vooral om de teksten (waar je dan vaak ook nog de rest van 's mans oeuvre voor moet kennen om er de betekenis van te kunnen doorgronden) en de manier waarop Darnielle het brengt. Ik was dan ook in eerste instantie aangenaam verrast door Communist Daughter's versie van No Children. Zij maakten er een sober en ingetogen duet van. Het is ineens een mooi, gefluisterd liedje. Bij nader inzien denk ik toch dat ze het nummer niet helemaal goed begrepen hebben. Dit in tegenstelling tot het publiek in dit Youtube-filmpje (van een optreden in Portland in 2006) waarin de hele zaal teksten als I hope it stays dark forever, I hope the worst isn't over uit volle borst, en zo te horen met een manische grijns op hun gezicht, meezingen. (mp3, bron)


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics