31.3.15 - (0)

Over films gesproken: de korte film Mr Happy met de rapper Chance the Rapper in de hoofdrol is best wel 23 minuten van je tijd waard. Het is de debuutfilm van Colin Tilley die de afgelopen jaren vooral veel muziekvideo's maakte, voor onder andere Justin Bieber en Nicki Minaj. Het uitgangspunt is niet heel origineel - een depressieve jongen wil zelfmoord plegen, durft niet en huurt daarom een externe kracht in - maar het is aandoenlijk en verrassend uitgevoerd. Vooral Chance the Rapper zelf is erg goed.

Ik zag recentelijk nog een korte-film-met-een-bekende-muzikant-in-de-hoofdrol: Woman Driver: The Musical met Laura Marling. De film werd gemaakt in het kader van de 72-Hour National Film Challenge in Marfa, Texas waarin zo'n film in drie dagen moet worden bedacht en geschreven en opgenomen enzo dus het verhaal is vrij simpel - woestijn, bus, liftster - en de 6-en-een-halve minuut die het duurt wordt veelal gevuld een liedjes zingende en voor zich uit tokkelende Marling (wiens nieuwste album trouwens Short Movie heet) maar het eindresultaat is eigenlijk best charmant.

How We Used To Live was zeker niet de eerste keer dat Pete Wiggs van St. Etienne muziek voor bij een film schreef. Het is zelfs niet de eerste keer dat hij dat deed voor een project van het British Film Institute. In 2013 verzorgde hij de soundtrack van (het net zorgvuldig heropgepoetste) The Mistletoe Bough, een ongeveer 8 minuten durende stomme film uit 1904 over een spelletje verstoppertje met een luguber eind. Die film kun je nog hier zien.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics