21.8.15 - (1)

Maandagmiddag ging op internet ineens het gerucht dat Courtney Barnett die avond, om zes uur, ergens in London een geheim gratis optreden zou geven. Nou woon ik in London én vind ik Courtney Barnett leuk (en gratis meestal ook wel) dus mijn interesse was gewekt. Het was nog niet eenvoudig de precieze locatie te achterhalen. Ik had in m'n webbrowser een tab open met een twitter search naar Courtney Barnett maar dat liep eigenlijk alleen maar vol met mensen die zich ook af vroegen wáár dan toch. Er waren wat verwijzingen naar de Electric Ballroom, in Camden, voor mij redelijk dicht in de buurt, maar niets concreets. En zo liep de middag langzaam maar zeker naar z'n einde en zat ik nog op m'n werk en had ik thuis nog een dvd die ik nog niet gezien had en die eigenlijk de dag erop terug naar de bieb moest en sowieso zijn gratis optredens, ook geheime, meestal dingen met lange rijen en wachten en teleurstelling als je niet naar binnen kunt en ik wist het nog steeds niet helemaal zeker van de locatie. Dus ik ben maar gewoon naar huis gegaan, heb aardappelen gekookt en heb die dvd gekeken en de rest van de avond eerlijk gezegd niet aan Courtney Barnett gedacht. Pas de volgende dag zag ik, dankzij dat vermaledijde internet weer, wat ik gemist had. Op straat, inderdaad in Camden, in de buurt van de Electric Ballroom, had Barnett met haar band en mini-optreden gegeven bestaande uit het een paar keer spelen van haar nieuwe single want daar hoort natuurlijk een video bij en die namen ze daar op. Een paar dagen later stond het resultaat al op de Youtubes. Ik zit er dus niet in. Het nummer heet trouwens Nobody Cares If You Don't Go To The Party. Dat vond ik wel toepasselijk.

Advance Base drops the Casiotone: fijn lang interview met Owen Ashworth aka Advance Base (en voorheen Casiotone for the Painfully Alone) wiens nieuwe album vandaag verschenen is.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics