7.2.16 - (0)


Ik loop (altijd) een beetje achter met mixtapes en podcasts enzo dus luisterde pas recentelijk naar het door het Londonse Odd Box Records samengestelde 2015 jaaroverzicht. Ben geen heel groot fan van het label zelf maar deze mix - van tweeënhalf uur - is een fijn overzicht van wat er het afgelopen jaar leuk en opvallend was in de categorie luidruchtige, rammelende, punk-y indiepop. Vooral fijn om Resilience van Two White Cranes weer eens te horen. Dat is een te mooi liedje om zo maar te vergeten. Het heeft wel iets weg van een band als Waxahatchee. Kaal en eenvoudig en direct qua muzikale aankleding maar groots en meeslepend van melodie. Ik zag haar (het is, ondanks de naam, vooral het project van één iemand, Roxy Brennan; sinds kort trouwens ook een van de zangeressen in Joanna Gruesome) één keertje live vorig jaar en dat was helaas een beetje aan de melige kant. Vond ik nogal zonde van die liedjes. Dat hele album van haar is namelijk best de moeite waard. Ze staat trouwens op het punt een ander nieuw nummer de wereld in te sturen.


Pas bij het luisteren van het nummer in deze podcast viel me de tekst van bovengenoemde nummer op. Of de eerste paar regels dan toch. Er wordt een scene geschetst waarin twee personen in een woonkamer zijn en er geluisterd wordt naar Don't Wake Me Up. Er wordt niet gespecificeerd welke Don't Wake Me Up precies (al googelend kom ik er bijvoorbeeld achter dat er ook een nummer van Chris Brown is met die titel maar die past in mijn beleving niet echt in het scenario van het liedje) maar ik nam eigenlijk automatisch aan dat hier het album van de Microphones uit 1999 werd bedoeld. Dat leek me goed te passen bij de muziek van Two White Cranes. Ik heb wel eens eerder verteld dat ik een zwak heb voor muziek over muziek en liedjes over liedjes en om eerlijk te zijn luister ik eigenlijk te weinig aandachtig naar teksten zodat ze me maar zelden opvallen maar als ik er dan op eentje stuit vind ik ze ook extra bijzonder. En in dit geval een goeie gelegenheid om die plaat van de Microphones weer eens uit de kast te halen.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics