11.2.16 - (1)

De afgelopen week ging het hier op deze site een paar keer achter elkaar over liedjes over liedjes. Dat was niet helemaal toevallig. Een paar voorbeelden hadden zich op m'n lijstje Dingen Waarover Ik Op M'n Weblog Nog Eens Wil Schrijven opgespaard en toen dat nummer van Beat Radio er ook nog bijkwam vond ik het wel leuk om er een soort van themaweek van te maken. In dat kader heb ik ook een beetje op het internet gezocht of er sites of databases of (Spotify-)lijsten met andere voorbeelden bestonden. Om eerlijk te zijn voerde die zoektocht me niet heel veel verder dan dit overzicht met Song Lyrics That Mention Other Songs op amiright.com met naar eigen zeggen 763 entries. Op goed geluk klikte ik het kopje Elastica aan en vond daar de volgende analyse over Connection:

The Song Lyrics:
Riding on anything, anything's good enough
Who would've thought it of someone like you
Just as they brought me 'round, now that they brought you down
Roundabout and roundabout who wants a life anyway

Song They Mention:
"Anything Is Good Enough" by Thompson Twins
"Someone Like You" by Icehouse
"Roundabout" by Yes

Tsja. Ik bedoel, fout is het niet. De titels van de nummers in kwestie komen voor in dat fragment maar ik waag het te betwijfelen dat Justine Frischmann toendertijd echt de bedoeling had verwijzingen naar de Thompson Twins en Icehouse in haar teksten te stoppen. Maar misschien had ik haar even moeten twitteren om dat te bevestigen. Sowieso kwam ik er al gauw achter dat ik niet zo veel lol beleef aan een hele lijst met voorbeelden van liedjes over liedjes. Het is veel leuker als je ze zelf vindt, toevallig. Als je nieuwe favoriete liedje ineens een dubbele bodem blijkt te hebben. Wordt naar alle waarschijnlijkheid dus nog wel eens vervolgd.

Niet vergeten: op de hoogte blijven van wat er hier op Stereo gebeurt doe je bijvoorbeeld door je in te schrijven op mailinglijst. Stuur ik na elke 10 posts. De afgelopen tijd was dat ongeveer maandelijks maar hangt dus een beetje af van mijn publiceerfrequentie. Het plaatje van vandaag verwijst naar het Museum of Endangered Sounds.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics