14.2.16 - (0)

Bij de BBC hebben ze een duik in het archief genomen en een half dozijn (radio)documentaires over raving and club culture - onder andere over Spiral Tribe en de Amen Break - afgestoft en opnieuw online gezet. Sowieso kun je bij de BBC radio altijd wel terecht voor interessante documentaires over muziek. Recente voorbeelden over Tropicalia (Braziliƫ in de jaren zestig) en Alan Freed (vroege rock'n'roll-radio dj) kun je nog steeds nabeluisteren. (Moet bekennen dat ik die laatste twee zelf maar voor de helft gehoord heb. Zet dit soort programma's graag op als ik ga slapen, vandaar).

Mischief In The City: weet niet helemaal zeker of zo'n comic wel lekker werkt online - heb het idee dat het scherm van m'n laptop net te klein is voor hoe het is opgezet - maar deze getekende geschiedenis van het Mardi Gras in New Orleans door Frankie Noone oogt erg intrigerend.

De Platenboer: charmant kabbelende documentaire over Harrie Berkhout, platenhandelaar (ook voor appels en peren) in de Amsterdamse Jordaan.

De illustratie van vandaag is afkomstig uit Uchronia: The Unequivocal Interpretation of Reality, een nieuw project - fotoboek plus elpee - van (onder meer) Christopher Kirkley van Sahelsounds. Meer informatie hier.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics