16.4.16 - (0)

Leeslinks voor in het weekend:

People You Find In Record Shops #1
Vandaag is het Record Store Day. Zelf heb ik, sinds het internet, niet zo heel veel meer met platenzaken. Ik heb meestal genoeg aan een Mixcloudlink of een Bandcampdownload om m'n muziek te consumeren. Hoef niet echt een plastic schijfje te hebben. Maar leuk dat er nog steeds platenwinkels zijn en straks ga ik zeker even de stad in om oppervlakkig door het aanbod te snuffelen en misschien zelfs wat te kopen. Bovendien heb ik vroeger meer dan genoeg uren in dit soort winkels doorgebracht om dit een mooi verhaal te vinden.

Brian Eno on Kanye West, David Bowie and His New LP
Die tentoonstelling in het Natural History Museum die hij noemt in de laatste alinea is overigens al weer even voorbij. Eno had de soundtrack gemaakt bij een verzameling foto's van ons planetenstelsel. Ik vond zelf de foto's van Mars en Jupiter en z'n diverse manen en dergelijke eigenlijk wel spectaculair genoeg en de willekeurig plinkeplonkende electronische begeleiding van Eno een beetje overbodig maar ik weet niet of ik de tentoonstelling met de ouwe of de nieuwe muziek zag. En of dat had uitgemaakt.

Kaitlyn Aurelia Smith’s Existential Synthesizer Music
Een van de intrigerendste platen van het moment is EARS, het nieuwe album van Kaitlyn Aurelia Smith. Ik lees dan ook graag artikelen als deze - en kijk graag dit soort video's - waarin ze uitgebreid vertelt over de speciale synthesizers die ze gebruikt.

This Is What It's Really Like To Be A Musician In Iran
Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Ash Koosha, of zijn muziek, gehoord maar dit verhaal over hoe hij vanuit Iran naar Engeland kwam is fascinerend om te lezen.

Het plaatje van vandaag komt uit een enorm aandoenlijke strip van Kate Gavino over de Filipijnse band Hot Dog.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics