30.4.16 - (0)

In The Studio: Fear Of Men
Ik was erg gecharmeerd van de opgewekt dromerige gitaarpop van Fear of Men's debuutalbum een paar jaar terug. Ben dan ook best nieuwsgierig naar de opvolger, die als het goed is binnen afzienbare tijd gaat verschijnen. Zag de band een paar weken terug live en ze speelden vooral nieuwe nummers en die suggereerden dat Fall Forever een stuk donkerder en electronischer gaat klinken dan we tot nu van de band gewend waren. Huidige single Island is wat dat betreft misschien niet echt een representatief voorproefje van die nieuwe plaat.

Sounds from the Street
Bob Stanley van St. Etienne over de relatie tussen de geografie van London en popmuziek. Met een hoofdrol voor Croydon, waar St. Etienne ooit begon (en vandaag de dag Kero Kero Bonito z'n wortels heeft liggen).

Bonusfilmpje: Kurt's Lighter
Nieuwe korte film van Paul Kelly. Scott King wordt geïnterviewd over z'n collectie rock memorabilia. De soundtrack is van Pete Wiggs (ook van St. Etienne).

Classic Mics and Blown Up Amps
De geluidsmensen van het Amsterdamse OCCII op hun blog over hun collectie microfoons, versterkers en snoertjes.

Kicking The Habit is niet meer. Het iets meer low-key, Engelstalige vervolg heet Licking The Rabbit en het is de bedoeling dat ik ook af en toe een bijdrage lever. Ik ben begonnen met The Church van ex-Veronica Falls-zangeres Roxanne Clifford als Patience.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics