21.5.16 - (1)

Leeslinks voor het weekend:

Behind The Music: Steal My Sunshine
Bij Stereogum is het deze week Weird '90s Week. Dat is helemaal op mijn straat. In de jaren negentig onderging ik een signifant deel van mijn muzikale ontwikkeling en die voerde mij regelmatig buiten de gebaande paden. Verhalen over de weirdere uithoeken van het decennium voelen vaak een beetje als thuiskomen. Dit verhaal, over Steal My Sunshine van Len, is mijn favoriet omdat het a) de ultieme zomerhit van de jaren '90 was en b) bol staat van de geweldige anekdotes.

Bar Hopping, Party Crashing And Jammin' With Lady Gaga
Muzikaal vind ik de Fat White Family niet zo interessant maar ik mag graag interviews met en verhalen over ze lezen. Dit fotoverslag van een tour langs de Amerikaanse oostkust is extra charmant omdat het geschreven is door een onervaren, ietwat verlegen fotografie-student.

The Many Lives Of Vivienne Westwood's Worlds End Shop
We vieren dit jaar dat punk 40 jaar bestaat dus dit is waarschijnlijk niet het laatste verhaal over de spraakmakende winkel van Vivienne Westwood en Malcolm McLaren.

I’ve Expressed Myself In The Way I Wanted
Interview met Kevin Rowland. Omdat er een nieuw Dexys-album aan zit te komen - met covers - en omdat interviews met Kevin Rowland altijd geweldig om te lezen zijn.

Napster-Bomb Me: A Brief History Of Radiohead Fans Downloading Mislabeled MP3s
The Ringer is de opvolger van Grantland. Als in: het multimedia-vehikel van sportjournalist Bill Simmons. Goed geschreven artikelen en enthousiaste podcasts. Over sport maar ook over popcultuur. Er is nog niet echt een website maar vooralsnog opereert The Ringer een beetje onder de radar als e-mail-nieuwsbrief; de podcasts zijn al wel live. Dit stukje over Radiohead (en Napster) stond in een editie van eerdere deze week. Even een beetje naar beneden scrollen dus.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics