19.6.16 - (0)

Leeslinks voor op je zondag:

Journey To The Treasure House
Het podium van de Lexington stond afgelopen dinsdagavond helemaal vol: drums, bas, gitaar, toetsen maar ook vier achtergrondzangeressen en twee trombonisten. En Faris Badwan en Rachel Zaffira daar nog tussen natuurlijk. Het lijkt me ook niet makkelijk om het sixties girlgroup meets Lee Hazelwood geluid van de platen van Cat's Eyes op het podium te vertalen. Maar zo met z'n negenen komen ze een heel eind. Voor een band die zich presenteert als een duo is het trouwens wel nogal een Farris-show. Rachel staat het merendeel van het optreden een beetje anoniem te wezen tussen de achtergrondzangeressen. In dit interview in de Quietus zijn de rollen, net als op de plaat, evenwichtiger verdeeld. Sowieso is het een band waar ik graag stukjes over lees. Zoals deze in de Guardian waar ze gewoon een lijstje favoriete muziek bespreken.

I Can't Imagine My Favourite Films Without Their Soundtracks
Wat zou een Stereo leeslinksoverzicht zijn zonder een stukje over/van/met iemand van St. Etienne? Hier vertelt Bob Stanley over z'n nieuwe muziek/film-project over de Noord-Engelse havenstad Sunderland.

Marc Van Der Holst is Zowaar Gelukkig
Afgelopen vrijdag verscheen Nachtschade, het nieuwe album van Marc Van Der Holst's (Hospital Bombers, Spilt Milk, Spekkie Big) huidige band, The Avonden. Luister (en koop!) die plaat hier op Bandcamp en lees dan dit prachtige interview.

Audiobonus: You And Yours
In het BBC Radio 4 consumenten(!)programma You and Yours zat van de week een item over een paar heren van middelbare leeftijd die het op zich hebben genomen naar alle locaties die in de teksten van Half Man Half Biscuit songs genoemd worden te fietsen. Pas op: audio gaat automatisch spelen.

Het plaatje van vandaag is een originele Taylor Swift-ansichtkaart. Helaas is dit ontwerp inmiddels al uitverkocht maar ze zijn er in meer smaken.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics