12.6.16 - (0)

Leeslinks voor op je zondagavond:

The Vinyl Staircase: June In Record Buying Misery
Toen ik in Canterbury woonde kwam ik wel eens in Margate. Leek me een typisch verlopen Engelse badplaats. Met de trein kwam je aan vlak naast het gesloten Dreamland pretpark. De arcade halls die nog wel open waren oogden altijd troosteloos. Net als de Wimpy's. En de boulevard in het algemeen. Inmiddels staat het stadje weer op de kaart dankzij de Turner Contemporary, is Dreamland weer open en hoor ik steeds meer verhalen over jonge Londonse creatieve types die naar Margate verhuizen omdat het er een stuk betaalbaarder wonen is dan in Shoreditch en Peckham. John Doran van de Quietus ging er recentelijk heen om te platenzaaksnuffelen en schreef er over in z'n vinylcolumn (het tweede deel bestaat dus uit recensies van elpees. Dat kun je verder eventueel gewoon overslaan; het gaat me om de eerste helft).

Soundtrack of My Life: Ronnie Spector
Sinds ze gratis zijn gegaan is de NME snel verworden tot een reclamevodje dat je tussen twee metrostations hebt doorgebladerd. Heel af en toe staat er nog wel eens iets aardigs in, zoals dit gesprekje met Ronnie Spector over diverse liedjes die iets speciaals betekend hebben in haar leven.

Sweet 16: Metronomy’s Joseph Mount
Niet dat we hier in London te klagen hebben over een te kort aan gratis papieren leesvoer over muziek. Het sterft hier nog van de LiveXS-(maar dan beter)-achtige krantjes die boordevol live-advertenties en interviews met interessante bands en artiesten staan (de albumrecensies zijn in de regel een beetje overbodig). Dit aandoenlijke stukje over Metronomy stond in de LoudAndQuiet maar Crack en London In Stereo mag ik ook graag lezen.

Inside the Trove of the Genre-Buster Arthur Russell
Onlangs werd bekend dat de New York Public Library het archief - aantekeningen, opnames, etc. - van Arthur Russell over had genomen. Ze zijn nog aan het nadenken over hoe een en ander het beste te kunnen ontsluiten - sowieso schijnt dat qua muziek de meeste hoogtepunten de afgelopen jaren al op plaat verschenen zijn - maar het maakt toch nieuwsgierig. De New York Times mocht al vast een bezoekje maken.

Audiobonus: Andy Lewis (21/05/2016)
Niemand minder dan Lawrence (Felt, Denim, Go-Kart Mozart) was recentelijk te gast in show van Andy Lewis (Spearmint, Paul Wller) op Soho Radio. Hij draait natuurlijk veel jaren '70 muziek maar ook Lemonade van Sophie en iets van Stormzy. Een muziekliefhebber naar mijn hart. Hij vertelt bovendien dat er nog dit jaar een nieuw Go-Kart Mozart-album gaat verschijnen én dat hij tijdens de opnames daarvan erg geïnspireerd raakte door Sophie. Om eerlijk te zijn vond ik die laatste paar platen als Go-Kart Mozart niet heel erg bijzonder - te noveltyrock - maar ik kijk er nu toch wel weer naar uit.

Het plaatje van vandaag heb ik van Liefde van Toen, mijn favoriete Instagram van het moment.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics