4.6.16 - (0)

Leeslinks voor in het weekend:

Which Rock Star Will Historians of the Future Remember?
Als ik het goed begrepen heb doet Chuck Klosterman in z'n nieuwe boek, But What If We're Wrong?, aan hypothetische geschiedschrijving uit de toekomst. Hij probeert zich voor te stellen hoe over, zeg, 300 jaar op de huidige tijd gaat worden terug gekeken. Om eerlijk te zijn vind ik, vooral in muziek, de vraag of een bepaalde plaat 'tijdloos' is en door volgende generaties ook nog als relevant gaat worden ervaren, niet heel erg interessant, maar dit is Klosterman dus misschien geeft hij er wel een aardige draai aan. Deze voorpublicatie in de New York Times gaat over muziek. Bij GQ hebben ze een voorproefje over American Football.

Fat Beats: An Oral History
Ik ken de legendarische New Yorkse hiphop-winkel Fat Beats eigenlijk alleen omdat ze een Amsterdamse dependance hadden (waar ik ook zelden kwam; maar hadden ze niet ook een radio-programma op Kink FM?) maar deze oral history leest ondanks z'n flinke lengte lekker weg.

The True Story Of The Fake Zombies
Terug naar een tijd, de jaren zestig, waarin je nog zonder al te veel problemen een groepje willekeurige muzikanten (onder meer een paar pre-ZZ Top-ers) langs diverse podia op het platteland van Amerika kunt sturen terwijl ze doen alsof ze de Zombies zijn. Het publiek wist toch niet hoe de ├ęchte Zombies er uit zagen.

Audiobonus: Book At Bedtime
De debuutroman van Kate Tempest, The Bricks That Built the Houses, was vorige week het Book at Bedtime op BBC Radio 4. Elke avond werd een stukje uit voorgelezen (ja echt, dat soort dingen gebeuren hier nog gewoon op de radio. Heerlijk!). Nog een kleine drie weken online na te beluisteren.

Reasons To Be Thankful
Interview met Darren Hayman in de I Newspaper over z'n actuele Thankful Villages project. De eerste 18 liedje zijn net verkrijgbaar als album.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics