16.7.16 - (0)

Leeslinks voor in je weekend:

Still Point
Voordat ze een van de oprichters van de legendarische BBC Radiophonic Workshop werd, componeerde een jonge Daphne Oram een werk voor orkest en speciaal geprepareerde voorbespeelde muziekdragers die tijdens de uitvoering live gemanipuleerd diende te worden ie. een werk voor orkest en scratcher. Soort van. En dat dus in 1949. Helaas is het werk nooit uitgevoerd en lijkt de originele partituur te zijn verdwenen. Dit best wel lange artikel beschrijft een sterk staaltje muzikale archeologie waarbij op basis van archiefstukken en fragmenten het werk, Still Point, zo nauwkeurig mogelijk werd gereconstrueerd om vervolgens, eerder dit jaar, te worden uitgevoerd. Er zit dus ook een audiolink bij om het resultaat te beluisteren.

Search and Discovery
Pixies-drummer David Lovering over z'n liefde voor metaaldetectie.

No Sleep Till Upper Slaughter
Wat zou een leeslinks-voor-het-weekend overzicht zijn zonder een artikel over Darren Hayman? De ex-Hefner frontman is nog steeds bezig met z'n Thankful Villages-project en dit fijne Guardian-artikel gaat vooral over de ervaringen en reacties tot nu toe.

Ein Beispiel Britischer Selbst├╝bersch├Ątzung
Wat zou een leeslinks-voor-het-weekend overzicht zijn zonder een bijdrage van St. Etienne's Bob Stanley? Hier verhandelt hij, in het Duits!, over de relatie tussen Britse popmuziek en Brexit.

Het plaatje van vandaag is om te vieren dat de ghettoblaster vandaag precies 35 jaar oud is.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics