21.7.16 - (0)

Met enige (on)regelmaat lever ik een bijdrage aan Licking The Rabbit, het soort-van (en Engelstalige) vervolg op Kicking The Habbit (rip). In het kader van een milieubewust stukje contentrecycling (en een beetje omdat ze daar anoniem staan tussen de andere posts) leek het me wel een aardig idee om een paar van m'n favorieten op deze stek nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Manuela - Cracks In The Concrete
Toen Nick McCarthy een paar weken terug aankondigde dat hij even pauze nam als gitarist in Franz Ferdinand om meer tijd met z'n familie door te brengen, zei hij dat niet zo maar om beleefd te zijn. Want bijna meteen is hij weer terug, als de helft van Manuela, een project met (en vernoemd naar) z'n vrouw, Manuela Gernedel. Hun debuutsingle Cracks in the Concrete is een fijn krasserig stukje Europese new wave pop.

Toothless - Palm's Backside
Toothless is het solo-project van Ed Nash. Die ken je wellicht beter als de (vroegere?) bassist in Bombay Bicycle Club. Op z'n nieuwe single, het lieve en beetje introverte Palm's Backside, kreeg hij vocale hulp van Marika Hackman. Als tegenprestatie nam hij haar mee naar het Engelse badplaatsje Hemsby, op een zo te zien niet bepaald zonnige dag bovendien, om een video op te nemen. Leek me een beetje een oneerlijke deal.

Okkervil River - Okkervil River RIP
Okkervil River maakte me nogal aan het schrikken een paar weken terug toen ze een nieuw nummer met de titel Okkervil River RIP dropte. Gelukkig blijken de verhalen over hun heengaan ietwat overdreven (die zin werkte beter in het Engels...). Het nummer is een voorproefje van hun nieuwe album Away en ze hebben er nu ook een sjieke video voor gemaakt en dat soort dingen doe je niet als je op het punt staat uit elkaar te gaan als band, toch? Hoop ik tenminste. Even afkloppen. Okkervil River's theatrale Americana klinkt altijd wel een beetje hetzelfde maar ik zou ze enorm missen als ze niet om de paar jaar met een nieuw album zouden komen.

Wedding Present - Bear
Na een paar jaar het Je Klassieke Plaat Integraal Live Spelen ding te hebben gedaan, hebben de Wedding Present aangekondigd in september met een nieuw album te komen. Het belooft zelfs meer dan een standaard album te worden. David Gedge heeft zich overduidelijk laten inspireren door Beyoncé's Lemonade en Going, Going... lijkt een waar multimediaspektakel te worden waarbij elk nummer vergezeld wordt door een video. Laten we hopen dat die filmpjes iets spannender zijn dan die van dit voorproefje, Bear, want hier gebeurt niet zo bijzonder veel. Best aardig liedje verder.

(Intussen is er ook een tweede liedje de wereld ingestuurd, met video. Visueel gebeurt er wederom weinig maar Sprague laat muzikaal wel een hele andere kant van de Weddoes horen).

Ken - The Movie
Meestal gaan de posts op Licking The Rabbit over één liedje en dan zijn er de uitzonderingen. Dit is een Kickstarter Indiegogo-trailer voor een film met Ken Stringfellow van de Posies in de hoofdrol. En het is dus geen documentaire maar een speelfilm waarin Stringfellow een muzikant speelt die Ken heet. Het is voor het eerst dat hij acteert. Ze hebben nog wel een beetje geld nodig voordat ze beginnen met draaien.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics