21.8.16 - (0)

Leeslinks voor op je zondag:

How Bad Urban Planning Led To The Birth Of A Billion-Dollar Genre
Ben niet helemaal overtuigd van het argument die de in dit stuk geinterviewde hiphop architect probeert neer te zetten dat hiphop z'n basis heeft in een bepaald soort architectuur. Denk dat het meer voor de hand ligt dat algemene economische omstandigheden de onderliggende omitted variable in het verhaal zijn. Maar het is een interessante hypothese en het contrasteert mooi met dit al wat oudere filmpje waarin Ice Cube een ode brengt aan de architectuur van Los Angeles en het Eames House in het bijzonder.

Stereogum Q&A: Lambchop's Kurt Wagner
Lekker lang interview met Kurt Wagner over hiphop en autotune en politiek en het nieuwe Lambchop-album. Ik vond het nogal aanstellerig om je nieuwe plaat aan te kondigen met een 18-minuten durend voorproefje maar inmiddels ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig aan het worden.

The Music Gear That Made Jessy Lanza’s Second Album
Jessy Lanza en Jeremy Greenspan vertellen over de synthesizers, microfoons en samplers waarmee ze het eerder dit jaar verschenen Oh No maakten. Zelfs leuk voor een totale leek op het gebied van de technische kant van electronische muziek (zoals ik).

A DJ Traces Modern Music's Tangled Family Tree
NPR interviewt DJ Rupture - z'n Gold Teeth Thief mix uit 2001 is nog steeds een klassieker - naar aanleiding van z'n nieuwe boek, Uproot, over de invloed van nieuwe technologieën op muziek.

Record Shopping in Northern
(Auto)biografie in platenwinkels van Patrick Doyle, ex-Veronica Falls en nu net z'n debuutalbum uitgebracht als Boys Forever.

Shit People At Gigs
Kort interview (met aardig wat plaatjes) met de maker van een stripboek over vervelende mensen tijdens concerten.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics