8.10.16 - (0)

Want linken naar andermans content is nog altijd makkelijker dan het zelf schrijven van een stukje:

Rats on Rafts vraagt De Kift
Op het blog van de Ekko: zeven vragen van Rats on Rafts en evenzoveel antwoorden van De Kift. Over Russische literatuur, subsidies en meer. Moet bekennen dat de laatste paar keer dat ik De Kift live ik het een beetje te veel een truucje vond te zijn geworden maar zo'n nummer als Last Day on De Zon klinkt weer helemaal fris en scherp. Kijk erg uit naar de gezamenlijke plaat die de twee bands op het punt staan uit te brengen.

Why I Won't Tour Anymore
Hutch Harris van de Thermals legt uit waarom hij (en z'n band) niet naar Europa kwamen voor optredens na hun meest recente plaat, We Disappear, en waarom het ook in de toekomst onwaarschijnlijk is dat dat nog gaat gebeuren.

Het Postorderbedrijf Large Boert Nog Altijd Goed
Eigenlijk een beetje een saai stukje maar mijn eerste muziek-t-shirts - Pixies, Dinosaur Jr. (longsleeve), Jimi Hendrix (geen idee waarom) - kwamen van Large. Stukje nostalgie dus. Mooi om te lezen dat het bedrijf in deze onlinetijden nog steeds gewoon bestaat.

We Want Less
Oxysept over mensen die door een concert heen praten.

Audiobonus: Music's Cool Episode #3 Drake
Pianist/componist Chilly Gonzales maakt(e) met enige regelmaat video's voor de website van de Duitse radiozender WDR1 waarin hij gezeten achter z'n vleugel op muziektheoretische wijze - veel over mineur- en majeur-akkoorden en dergelijke - uitlegde waarom bepaalde recente pophits toch zo verdomd aanstekelijk zijn. Hij blijkt al een tijdje iets gelijkaardigs te doen voor Apple Music's Beats1. De opzet is iets ruimer - er worden hele nummers gedraaid bijvoorbeeld - maar het is nog steeds even schaamteloos nerderig. De aflevering van deze maand ging over het genie dat is Drake.

Het plaatje van vandaag is (een uitsnede van) een nieuwe theedoek van Scott King, getiteld Joy Division. Je kunt hem hier kopen. Een eerdere variant, The Jesus & Mary Chain, is jammer genoeg uitverkocht. (De patronen zijn afkomstig uit een serie die King ooit maakte waarin hij op soort van schematische wijze publiek en band van legendarische concerten afbeeldde).pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics