31.12.16 - (0)

Voorgaande jaren deed ik ook wel aan albumeindejaarslijstjes maar zette ik ze alleen op Twitter (en Spotify). Dit jaar, vooral omdat ik vanwege de mist een paar dagen extra vakantie heb, ook maar weer eens hier, met uitleg. Hier kun je de hele lijst luisteren.

10 The Avonden - Nachtschade
Op z'n vorige plaat zette hij teksten van Gerard Reve op muziek. Op deze verzon Marc van der Holst z'n teksten - over bramenjam en 20-delige messensets bijvoorbeeld - zelf.

9 Rats on Rafts / De Kift - Rats On Rafts / De Kift
Wil niet per se zeggen dan de Zaankanters van de Kift een beetje ingedut waren na jaren in de theaterwereld maar dankzij de jonge postpunkhonden van Rats on Rafts knalt en schuurt en wringt het hier weer zoals de band al een tijdje niet meer knalde en schuurde en wrong.

8 Daniel Romano - Mosey
Op basis van de jubelende recensies werd ik steevast enorm enthousiast over de vorige platen van Romano maar ze vielen me altijd tegen. Geen idee wat er anders in aan deze - het was altijd al van die rijk geproduceerde crooner-country toch? - maar ineens viel het kwartje.

7 Japanese Breakfast - Psychopomp
Fijne trend: korte platen. Op Psychopomp staan maar negen tracks en dan zijn een paar tracks ook nog korte ambient-achtige tussenstukjes. De rest is allemaal top popliedjes. Kwaliteit over kwantiteit.

6 Damien Jurado - Visions of Us On The Land
Deze is dan weer heel erg lang. Verder weinig verrassingen. Net als de laatste paar platen van Jurado geproduceerd door Richard Swift en dat klinkt weer zó lekker. (Die coverplaat die ze samen maakten vond ik dan gek genoeg veel minder aan).

5 Lake Ruth - Actual Entity
Ja de top 5 bestaat helemaal uit platen die ik in nog geen ander eindejaarslijstje ben tegengekomen. Deze band heeft maar 735 likes op Facebook en dat is veel te weinig voor de zorgvuldig geconstrueerde, maar aanstekelijke Stereolab-achtige popliedjes van deze New Yorkers.

4 Shura - Nothing's Real
De video voor What's It Gonna Be valt deze plaat goed samen: jaren '80 pop met al de juiste verwijzingen én al de feels.

3 Eerie Wanda - Hum
Bescheiden maar o zo aangename gitaarpopliedjes.

2 Carter Sampson - Wilder Side
Gewoon hele fijne countryplaat. Mooie nummer, mooie productie, mooie stem. Alhoewel het vooral op dat laatste front totaal anders klinkt, deed het me regelmatig denken aan Laura Cantrell.

1 Vanishing Twin - Choose Your Own Adventure
Ik hou nou eenmaal heel heel erg van bands die popliedjes maken die klinken als Broadcast.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics