22.12.16 - (0)

Het is (lokale) radiotraditie om in de laatste uitzending van het jaar terug te blikken. Je favoriete nummers en andere muzikale hoogtepunten van de voorbije twaalf maanden nog eens langs te laten komen. Maar als je maar twaalf uitzendingen per jaar hebt, vind ik dat een beetje zonder van de airtime. Ik draai liever iets nieuws dan dat ik mezelf herhaal. Maar doen alsof december precies eenzelfde soort maand is als de andere elf, is toch moeilijk uit m'n systeem te krijgen. In de laatste Pop Muzik van 2016 kijk ik daarom toch een beetje terug. Een aantal artiesten die een Album van de Maand scooorden komen weer even langs, met een nummer van dat album waar ik nog niet aan toegekomen was bijvoorbeeld of, in het geval van Damien Jurado en Zomba Prison Project, een track van al weer een volgend album. Whyte Horses pakken het helemaal origineel aan. De Mancunians namen hun hele Album van de Maand Juni, Pop Or Not, opnieuw op maar nu gezongen door een kinderkoor. Aangevuld met een flinke dosis kerstnummers waren de twee uur in een handomdraai vol. De uitzending is pas aanstaande maandag maar omdat dat Tweede Kerstdag is en ik dan elders ben (en de studio gesloten is) heb ik het programma van te voren thuis in elkaar gedraaid. En omdat ik een beetje bang dat je in de loop van volgende week je buik vol hebt van kerstliedjes zet ik hem hier al vast online.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics