19.2.17 - (0)

Lees- en luisterlinks voor op zondag:

The OST Radio Show - December 2007
Uit de archieven. Heb er zelf nog niet de tijd voor gehad om naar te kunnen luisteren maar er lijkt weinig mis mee te kunnen gaan. Bijna tien jaar geleden waren Trish Keenan en James Cargill van Broadcast te gast in het radioprogramma van Jonny Trunk om twee uur lang aan favoriete plaatjes te draaien.

Mind on the Run
Broadcast en Jonny Trunk komen wederom voorbij in dit uitgebreide artikel over Basil Kirchin (net als vaste klanten in deze rubriek Bob Stanley en Pete Wiggs van St. Etienne trouwens). Kirchin is ineens in het nieuws deze week want in Hull is er dit weekend een heel festival gewijd aan de muziek van deze componist. Ik kende hem niet maar z'n verhaal - en z'n invloed op mensen die ik hoog heb zitten - klinkt machtig interessant. Op Spotify en bij het label van bovengenoemde Jonny Trunk kun je een paar van z'n platen uitchecken en op het eerste gehoor klinkt het vooral als soundtrackjazz met hier en daar wat rare geluiden d'roverheen. Het iets moeilijker verkrijgbare Abstractions of the Industrial North lijkt meer Broadcastiaans. Ook de Guardian en BBC 6Music (pas op: autoplay!) besteedden aandacht aan het fenomeen Kirchin.

Music Is Embedded In Me
Interview met Miles Copeland die onder de naam Wonderful Sound een label (met onder andere John Stammers, Zooey en Angelina) en een radioprogramma runt.

Jennifer Herrema On Making Stuff And Never Giving A Fuck
Interview met Jennifer Herrema (Royal Trux, Black Bananas).

Het plaatje van vandaag heb ik geleend van cashcats.biz.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics