3.2.17 - (0)

Bandcamp is normaal al een van mijn favoriete plekken om geld aan muziek uit te geven maar vandaag is er een extra aanleiding om dat te doen want onder de noemer (hashtag) No Ban No Wall maakt de site alle winst die het vandaag maakt over naar de ACLU. Mocht je suggesties nodig hebben, zijn er hier een paar:

Sahel Sounds is een toplabel en hun releases zijn altijd de moeite van het uitchecken waard. Hun meest recente is een compilatie getitel Agrim Agadez met contemporary field recordings of guitar music from the Sahelian empire of Niger.

The Color Waves is een project met onder meer de vroegere(?) zangeres van een van mijn favoriete indiebandjes ooit, Butcher Boy. Hun nieuwe single heet Play Along en is erg mooi.

Lake Ruth dropt hún nieuwe single, Pictures From Home, precies vandaag. Ik heb hem nog niet gehoord maar hun album stond hoog in m'n eindejaarlijstje afgelopen december dus ik heb er wel vertrouwen in.

(Zit trouwens even te kijken en 9 van de 10 albums in bovengenoemd eindejaarslijstje zijn verkrijgbaar op Bandcamp. Stuk voor stuk bindend downloadadvies: Vanishing Twin, Carter Sampson, Eerie Wanda, Lake Ruth, Damien Jurado, Japanese Breakfast, Daniel Romano, Rats on Rafts en de Kift, de Avonden).

Of je pre-ordert al vast het nieuwe album van Mount Eerie, A Crow Looked At Me. Je krijgt alvast één nummer. Het is de eerste muziek die Phil Elverum schreef - en opnam - na het overlijden van z'n vrouw vorig jaar. Het belooft een indrukwekkende plaat te worden. Lees dit verslag van een recent optreden voor meer achtergrond. Er is ook een compilatie met vroeg materiaal, nog onder de naam de Microphones, Early Tapes, 1996-1998, maar die is eigenlijk alleen voor échte Phil Elverum completisten.

Er staat ook een nieuw liedje van Mount Eerie - en toffe tracks van onder meer Dean & Britta en de Pains of Being Pure of Heart - op de benefietcompilatie (op Gezellig(!!) Records) Is There Another Language? waarvan álle opbrengst, dus ook die van het label, naar het ACLU gaat.

Het is sowieso een vruchtbare tijd voor dat soort benefietverzamelaars. Jamming the Trump Agenda: A Sonic Fundraiser for the ACLU & Sierra Club van Beyond Beyond is Beyond Records is, op muzikaal vlak, vooral de moeite waard vanwege de Eerie Wanda bijdrage. En Our First 100 Days komt voorlopig elke dag met een nieuwe track op de proppen. Tot zo ver onder andere van Angel Olsen, Suuns, Toro Y Moi en Bill Fay.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics