2.4.17 - (0)

Diverse kliklinks voor op Zondag:

A Family Affair
Ik was vorige week naar een concert! Gebeurde nog niet zo vaak dit jaar. Ik had me wel voorgenomen er iets over te schrijven maar, ik denk, van de schrik kwam het er steeds maar niet van. In The Others in Stoke Newington zag ik Manuela het nieuwe bandje van ex-Franz Ferdinand gitarist Nick McCarthy dat je eigenlijk niet dient te omschrijven als het nieuwe bandje van ex-Franz Ferdinand gitarist Nick McCarthy want het is vooral het ding van z'n vrouw, Manuela Gernedel, en ex-Franz Ferdinand gitarist Nick McCarthy is gewoon bandlid. Met best een grote stempel op de muzikale aankleding, dat wel. Een van de nummers recyclet schaamteloos en ietwat vertraagd (en ironisch?) de riff uit Take Me Out en sowieso heeft het best dat hoekige jaren '80 new wave sfeertje maar de manier van zingen van Grenedel geeft het iets typisch Duits. Beetje Neue Deutsche Welle en cabarettraditie. Het heeft wel wat. De plaat die ze maakten is inmiddels uit en klinkt wat minder rock dan ze live klonken. En in dit interview leggen ze een beetje uit hoe het allemaal zo gekomen is.

Why There's Political Power in Listening to Music Together
Er kwam deze week een nieuwe plaat uit van Craig Finn en dus verschijnen er overal interviews met de Hold Steady-zanger. Deze bij Esquire vond ik best wel de moeite waard. En bij Clash vroegen ze hem vooral over het leven on the road.

The Dickens Of Detroit
Artikel van drie jaar geleden. Gaat ook verder helemaal niet over muziek maar over de crime-schrijver Elmore Leonard (Get Shorty, Out of Sight, Justified) en in het bijzonder z'n relatie met de stad Detroit. Er is wel een link met muziek. Alex Leonard, de drummer van Protomartyr, blijkt namelijk z'n kleinzoon en komt hier aan het woord. Sowieso is dit Google-bijvangst. Ik was eigenlijk op zoek naar sporen van Alex' website, Good Movies and Bad Movies, daar had ik namelijk over gehoord in de podcast van Kelley Deal. Die staat met haar nieuwe band R.Ring op het punt hun debuutalbum uit te brengen en doet in dat kader een serie gesprekken met haar bandgenoot over hoe de individuele liedjes op die plaat tot stand zijn gekomen. In een van de recente afleveringen kwam Protomartyr ter sprake en vooral het artwork van drummer Alex. Kelley vertelt enthousiast over z'n website met filmrecensies waar hij (bewegende) gifs bij had gemaakt maar helaas blijkt, als je het adres eenmaal gevonden hebt, de website momenteel uit de lucht. Alleen hier vind ik een selectie en dat ziet er inderdaad tof uit. (Heb de niet bewegende versie van z'n tekening naar aanleiding van Under The Skin gebruikt als het plaatje van vandaag).

I Crawled On My Knees To Kylie
Mike Stock over de hoogtijdagen van Stock, Aitken & Waterman.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics