17.4.17 - (0)

Multimedialinks voor je paasmaandag:

PC Music Meets Early Music
Late Junction is het bijna dagelijkse programma met experimentele muziek op BBC Radio 3, hun versie van ons Radio 4 zeg maar. Die paar keer per jaar dat ik het hoor, moet ik atijd een beetje wennen aan hun veelzijdige muziekkeuze: moeilijke electronica, jazz, modern gecomponeerd, 'wereldmuziek'. Van alles komt langs. Ze hebben hun tent zo ver van de gebaande paden af opgezet dat als ze, zoals ze een paar weken geleden deden, PC Music's Danny L Harle in de studio hebben voor een sessie en ze hem dan samen laten werken met de klavecimbellist Pawel Siwczak dat ineens eigenlijk harstikke logisch lijkt. En ik vond het resultaat ook wel de moeite waard. De sessie begint rond een minuut of 41 in de uitzending en als het even meezit kun je hier de sessie alleen downloaden.

Thirteen Albums I Currently Like
Misschien moet ik gewoon vaker naar Late Junction luisteren. Een paar dagen eerder hadden ze een mixtape samengesteld en aangekondigd door Stephin Merritt. De Magnetic Fields-frontman kwam - niet heel toevallig, hij heeft een nieuwe plaat te promoten - recentelijk ook al langs bij de Quietus waar hij vertelde over z'n 13 favoriete albums van het moment.

A Quartet Of Bill Drummond Plays On Resonance FM
Vorige maand stond Bill Drummond een week lang in de schijnwerpers bij de experimentele Londonse radiozender Resonance FM. Vijf avonden achter elkaar zond het station radio plays van zijn hand uit. Om eerlijk te zijn heb ik tot op heden alleen de eerste aflevering geluisterd en dat bestaat uit Drummond die een verhandeling houdt over z'n collectie 7"'s en Liverpool FC en veel meer terwijl op de achtergrond een paar muzikanten piep-knor geluiden uit hun instrumenten (en een typemachine zo te horen) toveren. Delen 2, 3, 4 en 5 staan ook op Mixcloud (en ik weet ook niet waarom het staat aangekondigd als een Tetralogie en toch uit 5 delen bestaat). Meer info op deze Tumblr.

Garage / Proto-Punk Companion – A Mixtape
Naar aanleiding van het verschijnen van een nieuw Boss Hog album zette Jon Spencer voor Aquarium Drunkard een paar van z'n favoriete (YouTube-versies van) garage/proto-punk-liedjes op een rij.

Het plaatje van vandaag is oorspronkelijk van Screenshots of Despair.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics