11.6.17 - (0)

Saint Etienne Talk Twin Peaks
Er is een nieuwe plaat van Saint Etienne, Home Counties heet-ie. Ik heb hem overigens nog niet gehoord. Heeft ook niet zo veel haast. Saint Etienne is zo'n band die ik in theorie beter vind dan in de praktijk. Eigenlijk lees ik liever van of over ze. Zowel Bob Stanley als Pete Wiggs zijn interessante muziekliefhebbers die altijd wel iets boeiends te vertellen hebben. En omdat ze nu zoals gezegd een nieuw album uithebben, mogen ze overal hun zegje doen. Bovenstaande link voert bijvoorbeeld naar de Quietus waar de journalist van dienst erg z'n best lijkt te moeten doen om een link te leggen tussen de muziek van Saint Etienne en de tv-serie Twin Peaks. Wiggs speelt het spelletje beleefd mee. Dit is een meer rechttoe rechtaan gesprek met Bob Stanley bij Brooklyn Vegan. Laatstgenoemde heeft trouwens ook sinds kort een eigen radioshow Soho Radio. Elke maand draait hij favoriete liedjes uit twee specifieke jaren.

Is This The Most Influential Love Song in Modern Music?
Over David Lynch gesproken. Het antwoord op de in de kop gestelde vraag weet ik niet precies. Wel dat ik nooit maar dan ook helemaal nooit meer een cover van Wicked Game van Chris Isaak hoef te horen.

The Beach Boys
Diverse muzikale types - waaronder Simon Love en Duglas T Stewart van de BMX Bandits - beantwoorden vragen over de Beach Boys

Norton Records, Still Rocking
Interview met Miriam Linna van reissue label Norton Records. Dat ondanks heruitgebrachte verloren gewaande album van Dion waar ze het over hebben staat niet op Spotify maar deze playlist geeft als ik het goed begrepen heb een goeie indruk (de meeste nummers zijn in de loop der tijd wel al op diverse compilatie verschenen). Toffe plaat. (Lou Reed was fan. Hier op youtube zie je de toespraak die hij gaf tijdens de induction van Dion in de Rock'n'roll Hall of Fame).

The Strange World Of... Momus
Het leven van Momus in 10 belangrijke momenten.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics