5.8.17 - (0)

Leeslinks voor in je weekend:

The New Golden Age Of New York Music
Het boek ligt hier op de stapel. Net van de week gekocht. Meet Me In The Bathroom, over de New Yorkse muziekscene van begin deze eeuw. De Strokes, LCD Soundsystem, Yeah Yeah Yeahs en dergelijke. Maar het is heel erg dik en daar heb ik eventjes geen tijd voor maar wel voor dit - namelijk veel kortere - interview met de schrijfster, Lizzy Goodman.

The Best Band Nobody Can Sign
Lekker lang interview met Sheer Mag. Zag de band een week of wat terug hier in London in de Islington Assembly Hall en dat was a) erg goed en b) je merkte inderdaad dat de band een beetje worstelde met de combinatie van de populistische, no nonsense classic rock-elementen - riffs, licks, poses, voorliefde voor lang vettig haar - en hun kleinschalige, DIY punkhouding. Maar het is misschien ook wel precies wat de band zo interessant maakt.

The Records Behind Paul’s Boutique
De voornaamste samples op het meesterwerk van de Beastie Boys op een rijtje gezet.

Runaway: A Reappraisal Of Del Shannon
Richard Hawley en Bob Stanley van St. Etienne leggen uit wat er zo goed is aan Del Shannon.

Ik heb niet vaak heimwee naar de tijd dat ik in de Duitse provincie woonde maar de tentoonstelling Mix It over Popmusik und Videokunst in Marta in Herford - half uurtje treinen van Osnabrück - ziet er best interessant uit. Met werken van onder meer Doug Aitken, Jeremy Deller, Fatima Al-Qadari en Wolfgang Tillmans. De illustratie van vandaag is een de pr-plaatjes van de bijbehorende website.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics