4.8.17 - (0)

Muziek kopen op Bandcamp is leuk en vandaag is er een extra reden om je portemonnee te trekken want alle winst die de site vandaag maakt wordt gedoneerd aan het Transgender Law Center. Toen ze eerder dit jaar iets gelijkaardigs deden kwam ik met een hele sloot aan tips om te downloaden. Deze keer beperk ik me tot drie liedjes (en een beetje):


Gister in de Islington speelde Soccer Mommy deze ook (haar nieuwe album verschijnt trouwens vandaag, dit nummer is van een vorige release). Ze was in haar eentje met een electrische gitaar. Het was erg mooi. Iemand uit het publiek riep dat z'n stofzuiger Henry heet en zij dacht dat hij bedoelde dat hij dat ding had vernoemd naar het nummer maar hier in Engeland heten alle stofzuigers Henry want dat is een populair merk. Dat was grappig.


De een-na-mooiste cover-versie van dit nummer (dit is nog altijd de mooiste). Het Anonymous Choir kan één truukje, het op statige wijze coveren van je favoriete popliedjes, maar ik vind het een heel fijn truukje vooral als ze het doen met het oeuvre van Neil Young (ze hebben After The Goldrush in z'n geheel gedaan).


Dit is zonder meer het belachelijkste nummer dat ik dit jaar gehoord heb en misschien ook het aanstekelijkst. Komt van een de verzamelaar Sounds of Sisso met allemaal extreem hypere electrotracks uit Dar Es Saleem. Maar Csso gaat in Shobo nog een paar stappen verder. Het klinkt alsof een op hol geslagen sampler achterna wordt gezeten door een ratelende drumcomputer. Of andersom. Of dat ze niet meer weten wie wie nou op z'n staart zit. Het is bijna gabber. Oost-Afrikaanse gabber. Maar dus echt.

Het plaatje van vandaag is een out take van de opnames van de video van In Undertow van Alvvays. Hun nieuwe album Antisocialites verschijnt in september en kun je alvast voorbestellen (en een paar nummers van horen) op Bandcamp. Datzelfde geldt trouwens voor nieuwe albums van bijvoorbeeld Lali Puna (Two Windows, verschijn ook in september) en Mirah (Sundial, een mini-album, verschijnt in oktober).pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics