18.2.18 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

The Number Ones
Nieuwe dagelijkse serie van Tom Breihan voor Stereogum waarin hij in chronologische volgorde over alle Amerikaanse nummer 1 hits een stukje schrijft. Geen revolutionair idee - aan het begin gaf hij ruiterlijk toe dat hij precies hetzelfde ging doen als Tom Ewing's Popular - maar Breihan is waarschijnlijk mijn favoriete over-muziek-schrijver van de laatste jaren. (Alhoewel, om eerlijk te zijn, de redenen waarom ik hem zo graag lees - zelfs als hij over hiphop of hardcorepunk schrijft, wat hij vaak doet - zoals zijn persoonlijke insteek en onbeschaamde nerderige enthousiasme, misschien niet op hun best tot hun recht komen als hij over muziek van meer dan vijftig jaar terug schrijft maar dat komt hopelijk wel als we dichter bij de actualiteit raken).

Dennis, We've Been Crying Too Much
Heel lang stuk (vergeet deel twee niet) van Will Seff van Okkervil River over z'n favoriete muziekfilm ooit, Dr. Hook and the Medicine Show: Live, opnames van de band in het Duitse tv-programma Der Musikladen in 1974. Ik vond dit - mede dankzij de Youtube-embeds maar Seff's hyper-gedetailleerde beschrijvingen zijn ook niet voor de poes - leuker dan die documentaire over die verlopen Wild Romance-muzikanten die afgelopen week viral ging.

On Being In It ForThe Long Haul
Georgia Hubley van Yo La Tengo over hoe het is om meer dan 30 jaar in één band te spelen.

A Postcard From The Outer Hebrides
John Maher, de vroegere drummer van de Buzzcocks, is vandaag de dag een niet overdienstelijk fotograaf met een voorkeur voor het landschap van, en dan in het bijzonder de vervallen huizen en schuren in, de Buiten-Hebriden. Dit is de eerste aflevering van een nieuwe serie over precies dát onderwerp voor Caught By The River.

Man of the Hour
Interview met Ethio-jazz legende Hailu Mergia, van wie er volgend maand een nieuw album gaat verschijnen.

The Sky in a Room
Gino Paoli's Il Cielo In Una Stanza was nooit een nummer één hit in Amerika maar het is wel de inspiratiebron voor het nieuwste werk van Ragnar Kjartansson (bekend van). Op het orgel van het National Museum Wales in Cardiff (zie plaatje bovenaan) zal een selectie aan muzikant-zangers het nummer vijf weken lang continu ten gehore brengen. Vind het erg jammer dat het mij niet gaat lukken om voor 11 maart nog een dagtochtje naar de Welshe hoofdstad te doen. Bij Monocle Radio namen ze recentelijk een kijkje achter de schermen.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics