15.7.18 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

A Brief Introduction to Contemporary Mongolian Pop
Uiteindelijk stemde maar 17% van de stemmers voor mijn Duitse schlagerkneiter van Wolkenfrei in de eerste ronde van groep F in de Pop World Cup. Best wel een koude douche. We wachten met spanning de tweede ronde af maar dat kan nog wel even duren geloof ik. Het is jammer dat Mongolië niet meedoet aan het WK (voetbal én pop) want dit overzicht op Medium suggereert dat ze daar, misschien onverwacht, hele toffe popmuziek maken.

L.A. Blues
The Icarus Line was een van de spannendste rockbands van het vorig decennium. Over een aantal van de redenen waarom de band nooit echt is doorgebroken kun je lezen in dit zeer openhartige interview met de voormalige gitarist Aaron North (hij speelde later ook nog in Nine Inch Nails én co-runde de legendarische website Buddyhead). Er is momenteel ook een semi-fictieve documentaire over de band verschenen, The Icarus Line Must Die, die je op de streaming videosites van Itunes en Amazon Prime zou kunnen bekijken maar vooralsnog niet in my neck of the woods.

Owen Ashworth On Advance Base’s New Dog-Themed Album
Interview met Owen Ashworth van Advance Base (vroeger opereerde hij als Casiotone for the Painfully Alone) over z'n nieuwe plaat als Advance Base, de reissue van het klassieke album Etiquette van CFTPA en honden.

Steve Ignorant On The Sea Palling Independent Lifeboat
Videobonus. Deel 2 van At Leisure, een serie korte video's van The Quietus waarin een bekende muzikant vertelt over een hobby of andere belangrijke bezigheid naast het muzikant zijn. Deze keer met Steve Ignorant van Crass. (Die met Steve Morris van New Order linkte ik hier).

Het plaatje van vandaag is een tekening die Will Humberstone maakte van de Koreaanse indiepopband Say Sue Me toen die een paar maanden terug in de Windmill in Brixton speelde (daar was ik bij!) en die je nu op een t-shirt kunt kopen. In oktober komt de band weer deze kant op.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics