7.7.18 - (0)

Ik heb nog geen minuut van het wereldkampioenschap voetbal gezien. Te veel andere (leuke) dingen te doen en het interesseert met eigenlijk gewoon weinig. Ik heb heb wel tijd vrijgemaakt voor de Pop World Cup. Dat wordt georganiseerd door de website Freaky Trigger (ook bekend van Tom Ewing's Popular waarin alle Britse nummer 1 hits worden besproken). Daar kon je je voor opgeven (het is niet de eerste keer dat het loopt) en dan kreeg je een van de in het échte WK deelnemende landen toegewezen en je taak als manager was om te proberen de leukste popliedjes uit dat land uit te kiezen want die gaan het in een aantal polls, waarbij de lezers van de site kunnen stemmen, opnemen tegen liedjes uit de andere landen. Volgens ongeveer het stramien van het échte WK met groepswedstrijden en dat alleen dat de bovenste twee uit de groep verder gaan naar de knock out fase en dergelijke.

Ik ben de coach van Duitsland. Een rol die me wel aansprak alhoewel ik pas na een tijdje door had dat dat betekende dat ik het, in de groepsfase, dus moet opnemen tegen Zweden en Zuid-Korea, twee landen die het best goed doen in de pop muziek, en Mexico. De groep des doods! De eerste groepswedstrijd van groep F staat inmiddels online. (De groepsfase werkt íets anders dan in het echte WK. In elke groep worden twee wedstrijden gespeeld waarbij alle vier de landen tegelijk een liedje hebben geselecteerd. Je kunt in elke wedstrijd twee stemmen uitbrengen. Het groepsresultaat wordt bepaald door twee van dit soort wedstrijden). (Het grootste verschil tussen het échte en het Pop WK - wel, behalve dat het over muziek en niet over voetbal gaat - is hoe lang het duurt. Dit is pas de derde of vierde wedstrijd van dit Pop WK. We bevinden ons nog steeds pas aan het begin van de groepsfase. Als het in dit tempo doorgaat mogen we blij zijn als we voor het vólgende voetbal WK klaar zijn).

Ik was zelf érg tevreden met mijn eerste selectie. Ik voelde me een beetje verplicht om, als Duitsland, uit de startblokken te komen met een fijn stukje schlager en had een prachtig recent voorbeeld gevonden in Wolke 7 van Wolkenfrei (zie boven). Dat refrein staat als een huis. En iedereen houdt toch wel van die enorme synthesizers? (zelfs als het, dat moet ik toegeven, een beetje als Modern Talking klingt). Maar in de comments wordt het nummer niet echt heel enthousiast ontvangen. De concurrentie is ook erg sterk. Sowieso is dat het leuke aan het hele gebeuren dat je popmuziek leert kennen uit onverwachte uithoeken van de wereld. De stembussen voor deze ronde zijn nog tot dinsdag open. Voor de tweede groepswedstrijd heb ik een iets subtieler liedje geselecteerd en ik had ook een derde nummer op m'n lijstje maar zoals het nu naar uitziet heb ik die niet nodig want haal ik de knock out fase toch niet.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics