23.9.18 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Nyege Nyege 2018
Het vanuit Kampala, Oeganda opererende Nyege Nyege Tapes vind ik een van de interessantste labels van het moment. Ze specialiseren zich in electronische muziek - actueel en oud - uit de regio (Oost-Afrika) en zijn een van de weinige labels die muziek uitbrengen die totaal anders klinkt als alle andere muziek die je kent. Ze organiseren ook een jaarlijks festival, in Oeganda, en op de editie van dit jaar speelden onder andere Rian Treanor (verantwoordelijk voor een van dé singles van het jaar), Errorsmith en gewoon uit Nederland Another Nice Mess' DJ Marcelle. Fact Magazine stuurde een verslaggever om, wel, verslag te doen.

Lords of Chaos: Heavy Metal
Achter de schermen bij de opnames van de nieuwe speelfilm van Jonas Åkerlund. De film speelt zich af in de wereld van de Noorse black metal van de jaren negentig en vertelt in het bijzonder het verhaal van de vriendschap en rivaliteit tussen Mayhem's Euronymous en Varg Vikernes van Burzum (en bevat een bijrol van Sky Ferreira).

Don’t Give Up The Day Job
Amber Arcades, Los Campesinos en iemand van Trampolene over de baantjes die ze er naast hun carriere als rockster op na houden.

Crate Diggers
Een kijkje in de platencollectie van Mike Simonetti (ooit de man achter het Troubleman United label en later van Italians Do It Better).

Paintings and Polaroids
Het plaatje van vandaag is Pictures on my Wall: Miles Davis, een van de kunstwerken - Paintings and Polaroids - van Nicky Wire van de Manic Street Preachers die momenteel te zien zijn in het Tenby Museum and Art Gallery. Onder de link een interview over deze tentoonstelling in de NME.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics